Budapesten átlagosan milyen gyorsan lehet biciklivel közlekedni?
Hát ez attól függ milyen bringa és mennyire vagy edzett és honnan hová szeretnél menni (bár az utóbbiban nem tudok segíteni).
Ha virsligumisat veszel akkor az a 8-9km olyan 20-25 percre tippelem
montival mér 30-35p
ha súlyt is viszel akkor ez lehet több is, de ehhez tudni kéne merre mész, mennyi lámpa van stb...
Én csak egyszer tekertem pesten, a délitől át a nyugatiba és vicc, hogy milyen hamar odaértem :D igaz az csak 4.5km de gyakorlatilag volt, hogy én előztem az autókat nem pedig ők engem...
Ha bevállalsz izzadást, akkor átlagosan 21-24km/h sebességgel haladhatsz. Lámpákat számold meg magadnak. Ehhez már városi gép kell, vékony, utcai gumikkal, könnyű vázzal, stb. Lehetne gyorsabban is, de tényleg fölösleges a lámpáknál ugyanis meg szoktam állni.
Ha nem akarsz izzadni vagy nincs kifejezetten erre felkészített géped, akkor kb. -5km/h.
Ha sem izzadni nem akarsz, sem géped nincs, akkor kb. -8km/h az átlagból.
Tehát a legrosszabb eset legyen 12km/h. Ez alapján 40-45 perc útidő, lámpákkal.
Ezt ha már kiismerted az útvonalat vagy magabiztosabb vagy, és felkészült a géped is, oszthatod kettővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!