Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha megvan az automata váltás...

Ha megvan az automata váltás technológiája, miért kell a kézi váltókkal szenvedni?

Figyelt kérdés
2017. aug. 29. 12:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%

Kiscsákó, ülj le, egyes!

Most vettem szalonból új autót 7 milliórt, MECHANIKUS váltóval kértem kifejezetten, mert nekem szegény csórónak csak erre telik...

Hogy te milyen korlátolt vagy!

2017. aug. 29. 14:54
 12/25 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem az a csóri, akinek gondot okoz a váltás :)

Mi legalább az oldtimereket is el tudjuk vezetni :D Azok is biztosan nagyon csóri autók lehetnek.

2017. aug. 29. 14:56
 13/25 anonim ***** válasza:
71%

hülyegyerek, tudod, mennyibe kerül az automata váltó javítása? Tudod, hogy új korában feláras extra? Tudod, hogy pár kivétellel lassabban vált és többet fogyaszt vele az autó?

Nyilván fogalmad sincs az autókról. DE javaslok még ilyen hülye kérdéseket : miért vesznek az emberek használt autót, amikor új is van? Felesleges szenvedni a javíttatással, amikor garanciában is megoldható. De miért is kell autót venni?

2017. aug. 29. 15:01
 14/25 anonim ***** válasza:
Mert nincs meg a technikàja. Olyan szinten legalábbis mint a kézinek.
2017. aug. 29. 15:39
 15/25 anonim ***** válasza:
72%

Azért, mert ma itthon rengeteg autó még mindig használt és 10 év utáni kategória vagy 20, amikben kézi van, mert olcsóbb volt a kocsi, kevesebbet fogyasztott, kevesebbszer megy tönkre, kevesebb szervizigénye van, fiatalabb korában meg öreg korában is kézivel az olcsóbb minden szempontból. Márpedig nem a gazdag ember vesz 15-20 éves kocsikat, hanem a csóró, vagyis kézit vesz. Nem 100%, de közel annyi.

Az új kocsikban pedig már az automata van elterjedve jobban, tehát eleve a kérdésed nem is reális. Ahogy pedig cserélődnek az autógenerációk, az automaták fognak elterjedni itthon is idővel, mert lehet hogy nyugat alja vagyunk, de közel se egy India.

Ahogy elterjednek az elektromosok pedig váltó se lesz már, nemhogy automata.

2017. aug. 29. 17:02
 16/25 A kérdező kommentje:
De reális a kérdésem, lásd a proli válaszokat. Akinke a fő érve akézi váltó mellett az, hogy BEBEBE BIBIBÍÍ én tudok vele váltani, nyenyenye. Ja, meg a 7 millás autója :DDD Szóval szerintem nagyon is reális felvetés. Alig van értelmes, racionális indoklás. Csak az infantilis hülyeség. És ezek elvileg felnőtt emberek :D
2017. aug. 29. 18:45
 17/25 anonim ***** válasza:

Hát a pontozásokból ítélve már értem mit mondasz.

A helyzet ettől függetlenül változatlan, itthon azért sok a kéziváltós, mert sok a régebbi használt kocsi és mind az ára miatt alakult úgy. Újaknál pedig alsókategóriában szintén az ár, középkategóriában már fele-fele, felsőkategóriában már alig van kézi.

Viszont szépen jönnek fel az automaták, egyre több van, ahogy cserélődik a régi generációs autóhalmaz, egyre több az automata is.

Nekem nincs bajom egyikkel se.

2017. aug. 29. 19:42
 18/25 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, hogy új, felső kategóriás autót nem lehet kapni már kézivel, csak automatával. Felső kategóriás autóknál inkább van választási lehetőség egy-egy modellen belül.

Egyébként meg azért nem szorította ki az automata a kézi váltót, mert a legtöbb embernek ez nem szenvedés. Tehát a kérdésben van már a hiba. Nem kell a kézi váltókkal szenvedni, mert nem szenvedés. Viszont szerintem egyre több automata van. Úgyhogy terjed. Majd lehet, hogy 100 év múlva csak az lesz :) De addig is, nem tudom, hogy kérdező téged miért zavar, ha valakinek kézi váltós autója van. Vagy ha valaki például szeret váltani, és élvezi úgy a vezetést.

2017. aug. 30. 10:01
 19/25 anonim ***** válasza:
Középkategóriától felfelé már csak a fapados, leggyengébb motorral szerelt verziók kaphatók kéziváltóval :) És azok is direkt úgy vannak csinálva, hogy rosszabb a váltási érzetük, mint egy régi Renaultnak...
2017. aug. 30. 10:27
 20/25 anonim ***** válasza:

"De reális a kérdésem, lásd a proli válaszokat. Akinke a fő érve akézi váltó mellett az, hogy BEBEBE BIBIBÍÍ én tudok vele váltani, nyenyenye. Ja, meg a 7 millás autója :DDD Szóval szerintem nagyon is reális felvetés. Alig van értelmes, racionális indoklás. Csak az infantilis hülyeség. És ezek elvileg felnőtt emberek :D"

A te érveid se valami combosak.

2017. aug. 30. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!