Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek bevállaljam friss...

Szerintetek bevállaljam friss jogsival?

Figyelt kérdés

Eddig a család fuvarozott,mert a tömegközlekedés nálunk egyenlő a nullával.Időpontra kellene mennem,viszont nehezen lenne megoldható,sokkal jobb lenne,ha itthon hagyhatnák nekem a kocsit. 10 perc kb. az egész,nagy része nagyon nyugis,lakott területen kívül,eddig nincs probléma. A cél egy kisváros centrum,ami ehhez képest nagyon forgalmas. Át kellene vergődnöm 2-3 elsőbbségadás táblán,egy kereszteződésen,sok zebrán,na meg ugye parkolás.

A (kisebb) probléma,hogy ez lenne az első utam,ráadásul egyedül.Szeretek vezetni,soha nem féltem órák alatt.

A valódi probléma,hogy tanulóautón nem kellett megtanulnom a kuplung-gáz játékot,lefullasztani is lehetetlen volt. Átültem itthon a benzinesbe,nem tudtam vele elindulni,ha megmozdult az autó, lefulladás vagy előreugrálás lett a vége.Azóta az elindulásokat gyakoroltam,a helyzet sokat javult,már nem fulladok le annyiszor,de borzasztóan lassú vagyok. Ezért félek annyira az elsőbbségadás tábláktól :D

Szedjem össze magam,és kezdjem bátran városi vezetéssel?

Olyan lehetőség van még,hogy a város szélén lerakom a kocsit,(ott tuti lesz teherautónyi hely a parkoláshoz),és besétálok 10 perc alatt a központba. Menjek inkább azzal biztosra?

Ti bemerészkednétek a városba első vezetésnél,egyedül?

2017. aug. 26. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Már alapból BP-en tanultam, szóval a várossal nem volt gond. Az meg azért probléma, ha úgy kaptál jogsit, hogy nem használod jól a kuplungot. Egyébként ha ennyire félsz én nem ajánlom.
2017. aug. 26. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

azt várod, hogy bíztassalak, menj be, lesz, ami lesz...de nem teszem..

menj az autóval addig, amíg jól tudod kezelni a helyzetet, parkol, gyalogol.

na akkor látod meg, amikor mész vissza a kocsihoz, hogy miért is nem mentél beljebb a városba, nem is olyan nagy szám.

nos előbb gyalogolj, nézz körül, lásd, hol is lehetett volna parkolni, aztán ahogy vissaértél az autóhoz, bemész a városba...nem parkolsz, csak mész egy kört, aztán irány haza..otthon lehet elemezni az élményeket.

nem te vagy az első, aki így tesz.

Vannak rokonaim, akik évek óta csak a Camponáig mernek bejönni, ott boldogan parkolnak, aztán busszal jönnek meglátogatni. Nem is értik, hogy lehet ebben a városban közlekedni..én meg nem értem, mi a probléma?

2017. aug. 26. 17:54
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Nyugodtan menj. Akkor fogsz igazán jól megtanulni vezetni, ha magadra vagy hagyatkozva és nem más mondja meg, hogy mit és hogyan csinálj. Oda kell figyelni, de nem véletlenül kaptál jogosítványt, nyilván tudsz vezetni.
2017. aug. 26. 17:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vezetsz, akkor sosem fogod megtanulni.
2017. aug. 26. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Megkaptam a jogsit és azonnal vezettem, vidéki nagyváros, forgalmas, parkolóhelyeket mindenhol úgy kell vadászni. És nem azért, mert annyira jó és magabiztos voltam. De hát azért szereztem jogsit, hogy vezessek.

Nehogy már akadály legyen, hogy van elsőbbségadás meg zebra. Ezek mindenhol vannak. Kevésbé forgalmas részeken is, nemcsak a belvárosban, városon kívül is.

2017. aug. 26. 18:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat,mindenkinek ment a zöld kéz! :)

1# Ha nem tudtam volna használni a kuplungot,akkor nem kaptam volna jogosítványt! Szerintem elég értelmesen leírtam,hogy az tanulóautón nem kellett gázt adni. Így az új autóban nem csak az új kuplungot kell megszokni,hanem hozzá meg kell tanulnom megfelelő időben megfelelő mennyiségű gázt adni.

2017. aug. 26. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!