Lada 2105 nem indul, mi lehet a hiba?
Édesapámtól örököltem meg az autót, több hónapos állás után az próbáltam beindítani, az indítómotor kerregett, a hozzáértő ismerősem azt javasolták, hogy cseréljem ki az indítómotort. Nagy nehezen kiszereltem a régit, az újat akartam kipróbálni még mielőtt szívok vele egy sort, indítózok de semmi. egy halk kattanás ami valószínűleg csak egy relé(?) ami a jobb első kerékjáratra van csavarozva a motortérben. A régi, forgó, de nem indító önindítót is rákötöttem, de semmi.
Akksin töltöttem, azzal nem lehet gond.
Bármi ötlet?
Van egy másik rohadó lada, abban az akksi viszont megtekeri az önindítót :D Ott csak minden más rossz.
Este még töltöm az akksit aztán meglátjuk. A "régi" önindító sem moccan meg pedig kiszerelés előtte ment.
"az akksi műanyag részére fektetem ki az önindítót "tesztelni"? "
Lehet, mert 1 darab pozitív vezeték megy rá, a másik pólust a rögzítésén keresztül kapná.
Akksit próbálj meg egy másikat. Másik autóból, csak pár indításra kivenni (kölcsönkérni ha van olyan haverod aki adna).
Ugyanezt játszottam egy V2-es motorkerékpárral, 6 évet állt és bikázva se akart menni. Sőt, már megtakarítottam minden csatlakozót, úszott a motor a kontaktsprayben, de semmi, vagy legalábbis csak gyertyák nélkül tudta az önindító átforgatni a blokkot, de úgysem valami erőteljesen. Kihajítottam a régi akksit, betettem egy újat, második indítózásra elindult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!