Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosítvány? Diszlexiás...

Jogosítvány? Diszlexiás lányom hogy tudhat le vizsgázni KRESZ-ből?

Figyelt kérdés
Ha csak egy perc van egy kérdésre,olvasási nehézséggel hogy vizsgázhat le?

2017. aug. 9. 06:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a közoktatásban, úgy valószínű itt is megoldható.

A körzeti orvost kell megkérdezni, hiszen ő adta meg az eü engedélyt a jogsihoz.

Ha az orvos nem tudja, akkor a gépjármű elméleti oktatókat kell megkérdezni. Ha nem járt tanfolyamra, akkor is tudniuk kell.

Személyesen érdeklődj.

2017. aug. 9. 07:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az egy perc rengeteg idő annak, aki nem küzd olvasási, szöveg értelmezési nehézségekkel, 10-15 másodperc alatt megválaszolható a kérdések többsége, ha gondolkozni kell rajta, akkor 20 másodperc.

B kategória esetén, a 75 lehetséges pontból legalább 65 kell a sikeres vizsgához, ha a vizsgázó forgalmi helyzetes kérdéseket (3 pontosak) nem ront, 45 kérdésből 10 hibával még sikerül a vizsga.

Azt nem tudhatjuk, hogy a lányod milyen fokú olvasási nehézségekkel küzd, de felmentést nem kap a KRESZ vizsga alól, az útbaigazító táblák is szöveges, rajzos feladványok, amit sokszor néhány pillanat alatt értelmezni kell.

Beszélj egy autós iskola vezetőjével, tőle kérdezd meg milyen esélye vannak a leányzónak a jogosítvány szerzésre, van-e bármilyen lehetőség pl. szóbeli KRESZ vizsgára.

A KRESZ vizsga a legkönnyebb rész, a forgalmi vizsgán egyetlen hiba bukást jelenthet.

2017. aug. 9. 07:37
 3/5 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A vizsgabizottság vezetőjénél kell kérelmezni szóbeli vizsga engedélyezését. Csatolni kell hozzá a szakvéleményt.
2017. aug. 9. 07:46
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Eszem megáll, hogy mindenhol a kibúvót keresik... Értem én hogy diszlexia meg minden - bár sokan ezzel is csak visszaélnek, mert már a szimpla hülye vagy lusta gyerekre is ráhúznak valamilyen tanulási nehézség címet - de itt életekről van szó. Akinek az az egy perc nem elég egy szimpla kérdésre, annak talán nem kellene kocsival forgalomba mennie... Az ugyanis neccesebb és több figyelmet igényel egy vizsgakérdésnél. Egy teli kocsis, teli táblás úton, gázos forgalmi helyzetben milyen felmentést kértek? Ha az én gyerekemet csapná el, előttem aztán lebegtethetné a papírjait...
2017. okt. 17. 20:18
 5/5 anonim válasza:
22%
Teljesen igaza van a 4.-nek. Én diszes vagyok egyszerre mind a 3 fajtája. Szóval rávettem magam a jogsi megszerzésére. A KRESZ e-learning el simán elsőre ment, viszont voltak már ott is problémák fogalombeli zavarok és igazábol a mai napig nem értem, rendszeresen visszatérő: megállni tilos ,várakozni tilos mindíg keverem a jelentését és a táblákat. 70 órát vezettem. A térben az autóval voltak ,vannal gondok. Nem érzem...sírtam gyötörtem magam nekem ez miétt nem megy amikor ráeszméltem megint az van mint az iskolában... Nem tudtam parkoli sávot váltani, nem értettem nem láttam hova kell besorolni. Bementem a keresztehődésbe és nem ismertem fel a szitut . Gondolkodnom kell mi következik az adott helyen kinek van elsőbsége ki kanyarodhat stb. Ez idő és itt a baj. Lassú helyzetfelismerés, rossz reakció . Balesetveszélyes! Rengeteg gyakorlással menne tudom de az van hogy félek, bajt okozok. 2x meghúztak a vizsgán. Nem hiszem,hogy mindenkinek vezetnie kell főleg nem nekem.Rossz ezt beismerni mert maximalista vagyok. Megpróbálom a lehetetlent is de itt emberéletekről van szó.
2020. jún. 1. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!