Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan tudom befizetni a...

Hogyan tudom befizetni a romániai bírságot?

Figyelt kérdés

Pénteken hazafelé begyűjtöttem egy 145 lejes bírság cetlit. Nem volt nálam már elegendő lej. Azt mondták a rendőrök, hogy 2 napom van befizetni valamelyik önkormányzatnál, vagy emelkedik 290 lejre. Este már minden önkormányzat be volt zárva, a határon pedig - a rendőrök állításával szemben - nem lehetett befizetni.

-Most akkor hogyan tudom rendezni?

-Mi lesz ha nem fizetem be?

2017. júl. 29. 07:54
 1/3 anonim ***** válasza:
2 munkanapod van, azt nem tudtam kideríteni, hogy melyik önkormányzatnál lehet befizetni. De a CEC Bank fiókjaiban is befizethető a bírság a Tripadvisoron hasonló kérdésekre válaszolok szerint. Ha nem fizeted be, akkor behajtásra kerülhet és ez nemzetközi viszonylatban kegyetlenül magas pluszköltségekkel jár. Épeszű ember ezért nem hagy befizetetlenul külföldi bírságot, főleg nem ha azt egy EU vagy EGT tagállamban gyűjtötte be.
2017. júl. 29. 08:18
 2/3 A kérdező kommentje:

Na ez az! Egyszer csak jön egy levél 32 ezer forintról.

Épeszűnek tartom magam, de nem fogok ott állni hétfőig, hogy befizethessem.

A 2007 előtti gyakorlat az volt, hogy az önkormányzatoknál akár a portásnál is lehetett rendezni a számlát, és a határon is be lehetett fizetni.

Kész röhej, hogy nincs egy számla ahová át lehet utalni a pénzt!

2017. júl. 29. 17:56
 3/3 anonim válasza:
Amúgy Romániában nem igazán fektetnek nagy hangsúlyt a bírságokra. Nagyon sok papír munka a behajtás. Ezért a rendőrök egy helyszíni bírsággal el szokták intézni. Szóval legközelebb mond hogy ennyi pénz van nálam ha jó akkor jó s ha nem akkor jöhet a bírság. Ezt már muszáj lesz bé fizetned. :) ~egy romániai~
2017. júl. 31. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!