Igaza van a MÁV-nak, ez tényleg így van és így szabályos, és ezt így találták ki direkt, hogy biztosnásgos legyen?
Én ezt nem hiszem el. Ha igen, akkor hülyék voltak és emberéletekkel játszanak, és csoda hogy eddig nem halt meg egy egész osztály iskolabuszban. Meg akarjuk várni?
Azt gondolom az emberélet a legfontosabb, és hiába van leírva egy papírra, hogy mi a szabály, de ha ritkán kell alkalmazni, akkor az ember néha automatikusan cselekszik, és vak bizonyos dolgokra, ez pszichológiai tény. Ráadásul nem is egyértelmű feltétlenül, hogy mikor van üzemzavar. Mármost mindez amit írnak és ami a fenti okok miatt emberéletet veszélyeztethet csupány azon alapszik, annyi a biztosítéka, hogy a katasztrófa ne következzen be, hogy az autós az üzemzavar gyanújával él. De mi az, ami erre mutató jel lehet? 2 dolog lehet: a lámpa nem működése, és a sorompó nem működése, vagy furcsa működése (akármit is jelentsen ez). De ha a sorompó mozog, akkor senkinek nem jut eszébe, hogy üzemzavaros! A rendszert úgy kéne megcsinálni, hogy a két jel mindegyikéből egyértelmű legyen az üzemzavar! Ha ez egyáltalán üzemzavar volt, hiszen nekem még ez sem világos.
"Hanem arra, hogy a ritka és szokatlan események esetén az ember tudat alatt vak tud maradni, hiába ismeri teljesen tudatosan a kreszt, sőt még akár meg is győződik arról amiről kéne tudatosan, de mégis rosszul. "
Hát akkor ilyen alapon meg kellene szüntetni a lámpás kereszteződéseket is, ugyanis ha a lámpa üzemzavar miatt villogó sárgára vált vagy kikapcsol akkor ott mindenki meg fog dögleni :D
És hogy én is legyek:
"Igaza van a MÁV-nak, ez tényleg így van és így szabályos, és ezt így találták ki direkt, hogy biztosnásgos legyen?"
Igen, így szabályos és biztonságos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!