A CSOK kérelmünket elutasították mert 1 telken 2 lakható épület is van, de a másik egy kis melléképület. Ez így szabályos? Mit lehet tenni?
" Itt vagyok az 1 hónapos lányommal és nem tudom mi tévő legyek."
Élsz tovább ott ahol most is, úgy is 2 épületetek van egy telken.
1# Eddig albérletben laktunk, de onnan költöznünk kellett. A tulajdonos visszaköltözik a lakásba. Az albérletből költöztünk a megvásárlásra kerülő épületbe és kellene hozzá még a CSOK összege is mert a bank nem adott elég hitelt.
2# Nem volt szabályos mert a lakóház mellett egy melléképület található 40 nm - es és ez nem felel meg a lakóház kritériumainak, ez lesz a fellebbezésünkben.
3# Nem is értem ezt a negatív hangot. A válaszodat ennek ellenére is köszönöm.
Köszönöm a privátban írt személyeknek a nagyon hasznos pozitív és támogató leveleket.
Minden azon múlik, mi van a tulajdoni lapon és a Térkép másolaton, mindkettőt megnézheted a Földhivatalban, illetve az is számít, mire kapott anno a tulaj Használatbavételi Engedélyt. Mi az ingatlan besorolása a Tullap szerint? A másik épületrész is lakóingatlan, vagy melléképület a Használatbavételi Engedély szerint?
Az miatt egészen biztos, hogy nem utasítanák el a CSOK igénylést, ha lenne a telken még egy lakható épület, ha az jogtiszta, de az már komoly problémát jelenthet, ha a térkép másolaton pl nincs feltüntetve valamelyik lakrész, vagy eleve engedély nélkül épült, stb.
Az ügyvéd tudná kinyomozni, hogy hol a hiba, (már ha ért hozzá...), vagy Ti is utánajárhattok az Önkormányzatnál és a Földhivatalban.
Kieg az előzőhöz
Találkoztam már olyan ügylettel, ahol a lakóházban nem volt konyha, vagy fürdőszoba, mert azt átrakták a nyári konyhába, ami szintén teljesen lakható épület volt, de a besorolása szerint melléképületnek minősült, így viszont a lakóház önmagában nem volt komfortos, ez miatt a CSOK-ra sem volt alkalmas.
Lehet, nálatok is valami ilyesmi a gubanc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!