Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy vannak ezek az intercity...

Hogy vannak ezek az intercity járatokon?

Figyelt kérdés

Az IC pótjegyet meddig válthatom vissza, ha fél órát késett a vonat?

A másik ami nagyon érdekelne, hogy a jegykiadásnál a pénztáros tudja, hogy hova adja a jegyem, vagy valami gép adja meg, mert mindig a legrosszabb helyekre ülök és hátha lehetne kérni, hogy mondjuk ne menetiránnyal hátnak ültessenek vagy ilyesmi.

Köszi

2010. máj. 17. 18:27
 1/6 anonim válasza:

jegyet nem ugy adnak h na neked menetiránnyal hátnak kell ülnöd...

ugy ülsz ahogy akarsz

akár fejenállva iss.. (nahjóazértnem)

2010. máj. 17. 18:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Az InterCity-pótjegyet a vonat érkezésétől számított 24 órán belül válthatod vissza.

A pénztáros pedig nem tudja, hová adja a jegyet, neki dob egy számot a gép, azt adja neked. Egyébként is: az IC-kocsik eltérő ülésezése miatt hiába egy számhoz többféle hely is tartozik (pl. menetiránnyal szemben és menetiránynak háttal is ülhetsz ugyanazon számú helyen, ez csak a kocsi kialakításától függ).

2010. máj. 17. 19:07
 3/6 omadjoe ***** válasza:

fél igazság mindkettö. tudom mert ÉN évekig ültem az IC kocsikban kiadandó helyjegyeket szabályzó egyik számitogép mögött. igazság az, hogy lehetne ugykiadni jegyet amit az utaskér. csak én NEM voltam a pénztárosokkal közvetlen kapcsolatban. és ök csak kézzel irt helyjegyel tudnák kiadni az utas által igényelt helyjegyet. feltéve, ha a kezelö elötte megnézi, hogy szabad-e a kért hely. de lehet hogy közben egy másik pénztárnak már kiadta a sz.gép. ilyenkor nem lehet már odakérni a helyjegyet, még a kezelö sem "szedheti ki". nem engedi a gép. amugy a szgép mindig az elsö 2.osztályú kocsi 63. ülöhelyével kezdi kiadni a jegyeket. és aköré adja ki a többit. elöször lefelé adja ki 62 -> 11ig, majd 64-> 112 helyig. amikor elfogy egy kocsira a 70-140 darab jegy (kocsifüggö), akkor lép át a következö kocsira a szgép. a pénztáros azért nem tudja, h. éppen a jegy menetirányilag hová szol. mert ö nem tudja, hogy fizikailag a kocsi hogyan "áll", hogyan van besorolva a szerelvénybe. vagyis a számozás eleje, vagy a hátulja van-e a mozdony felé (vagyis elöre nézve). (remélem érthetö vagyok még.) amikor azt mondja a pénztáros, h. nincs helyjegy mert elfogyott. akkor a gép zárolja a jegykiadást. de ezt csak a kezelö látja, és akkor különbözö fönökségekre kell telefonálni a kezelönek, hogy legyen kocsi, mert lehet, hogy fizikailag a vonaton van, de azt le is kapcsolhatják. röviden ennyi. ha még kérdés van szivesen vélaszolok.

o és az igazság amit a többiek irtak:

igen. a késett IC helyjegyet a vonat beérkezésétöl számitva 24 órán belül lehet visszaváltani. feltéve, HA!!! a pénztáros igazgatósági ENGEDÉLYT kapott az IC helyjegyek visszaváltására. amugy más esetben NEM válthatja vissza, mert akkor a pénztáros saját zsebéböl kell kifizetnie a vasut részére.

további jo utazást kivánok!

egy volt vasutas.

2010. máj. 17. 20:32
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ és még egy kérdés:

a pótjegyet csak annak az állomásnak a pénztára adja vissza ahova utaztam, amikor késett a vonat? Ahol vettem az nem?

köszi

2010. máj. 18. 07:48
 5/6 omadjoe ***** válasza:
elméletileg visszaváltja az indulo állomásom is a pénztár, ha le van vjv. által szignózva. és a pénztári IC késési engedélykönyvben bele van irva az engedély száma a késett IC mellé. kicsit bonyulultan hangzik, de nem az...
2010. máj. 20. 19:43
 6/6 A kérdező kommentje:
hát sajnos az induló állomáson nem fizették ki :-( na mindegy...
2010. máj. 20. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!