Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kerékpár és Gyalogos vs...

Kerékpár és Gyalogos vs Autósok xd. Titeket ütött már el majdnem autós, az ő figyelmetlensége miatt?

Figyelt kérdés

Az esetet is leírhatjátok.Engem havi egyszer mindig majdnem elüt egy figyelmetlen autós.Igaz rengeteget kerékpározom (évi 10 000km-t)

Számtalan történetem van figyelmetlen autósról,és a kresz ismereteinek hajmeresztő hiányáról.Persze tudom,a gyalogosok,és kerékpárosok is produkálnak veszélyes helyzeteket.

#autós #gyalogos #Kerékpàros #Nadehovàtűntdémonhill
2017. márc. 30. 15:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Engem havi egyszer mindig majdnem elüt egy figyelmetlen autós."

Én meg egyszer majdnem kutyaszarba léptem.

2017. márc. 30. 21:26
 12/14 Alex Fly ***** válasza:

@10: az előzésnek megvannak a feltételei, melyeknek hiányában nem hajtható végre akkor sem, ha egyébként a KRESZ lehetőséget adna rá. Ilyen pl. a biztonságos oldaltávolság.

Az említett szabály az egy nyomon haladók előzéséről úgy folytatódik, hogy amennyiben az sávon belül megtehető. Viszont Magyarországon nem nagyon találsz olyan széles sávot, ahol ez lehetséges lenne. Ilyen esetben egy tapasztalt kerékpárosöéppen azért negy sávközépen, hogy elkerülje azt, hogy valaki a sávon belülöszabálytalanul, megfelelő oldaltáv nélkül próbálja előzni.

2017. márc. 31. 01:16
 13/14 anonim ***** válasza:
#10 azért azt is tegyük hozzá, hogy megfelelő oldaltávolság is kell. De a mögötte lévőt is megértem, ha mondjuk 50-el lehetne menni és feleannyival megy előtte egy bringás az hamar frusztráló lehet. Egyébként azért tekernek a sáv közepén mert szeretnének sokáig élni és nem akarnak végigpattogni az összes csatornanyíláson/próbálnak ajtótávolságon kívül maradni a parkoló autóktól/hagynak egy kis menekülőutat ha az előző nem tartana megfelelő oldaltávot.
2017. márc. 31. 11:44
 14/14 anonim ***** válasza:
51%

Na megint majdnem elbasztak...

[link]

Itt mentem a bringaúton a tufa paraszt meg balról bejött elém, azt se mondta, hogy bú vagy bá. Baromi bosszantó.

2017. márc. 31. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!