Kerékpár és Gyalogos vs Autósok xd. Titeket ütött már el majdnem autós, az ő figyelmetlensége miatt?
Az esetet is leírhatjátok.Engem havi egyszer mindig majdnem elüt egy figyelmetlen autós.Igaz rengeteget kerékpározom (évi 10 000km-t)
Számtalan történetem van figyelmetlen autósról,és a kresz ismereteinek hajmeresztő hiányáról.Persze tudom,a gyalogosok,és kerékpárosok is produkálnak veszélyes helyzeteket.
Nálam általában az szokott lenni, hogy a keresztező mellékutcákból nem szokták megadni az elsőbbséget, és ahelyett, hogy a bringaút előtt állnának meg ráállnak és csak akkor néznek körül. Ha nem számítanék rá akkor párszor már nekicsattantam volna egyik-másik delikvensnek.
Eddig a legdurvább az volt, amikor mindketten ugyanazon az úton haladtunk, én egyenesen, a mami meg balra akart menni, ezért nagy ívben rámfordult. A legszebb az egészben, hogy nem is előre nézett, amerre ment, hanem balra. Ha nem húzok bele akkor elkapja a hátsómat kb 30-as sebességnél, olyan tíz centi híja lehetett...
Úgy beszartam leszálltam és elkezdtem ordibálni vele, persze valamelyik okostojás egyből beszólt, hogy miért az úton tekerek.
Nagyon ritkán fordul elő ilyen. Pedig bringázom és gyalogolok is. Egyszerűen nem érvényesítem az elsőbbségem és oda is figyelek.
Hiába van nekem elsőbbségem gyalogosként a zebrán, ha halálra gázolnak b...hatom
5-ös
Hát a nickneved alapján nem is csodálkozom a megnyilvánulásodon. A lényeg, hogy a bicikliseknek mindent szabad, és ők soha soha nem hibásak. Ezzel össze is foglaltam mindent.
"előzési tilalomnál dudál mögöttem az a dög aztán olyan gyorsan elhúz mellettem és el is ütött engem"
Gyakori, hogy a kerékpárosok a sáv közepén vagy a felezőnél tekernek. Nem ezért dudált?
Mellesleg záróvonalnál, előzési tilalomnál személyautóval egy nyomon haladót szabad előzni.
Na szabad lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!