Hivatalos információt nem találtam róla, de több autós ismerősöm azt állítja hogy az a megye ahol az autó forgalomba van helyezve mentesül a megyei matrica megfizetése alól. Igaz ez? És ha igen akkor hol találok erre hivatalos utalást?
Nem igaz.
Mindenkinek minden megyére kell matricát vennie, amelyikben szeretne autópályát használni. (vagy időszakos matricát venni, az az egész országra érvényes)
Itt találsz hivatalos információkat az útdíjról.
Köszönöm szépen, sejtettem hogy kamu.
Az összes hivatalos fórumon körbenéztem. Nem láttam rá utalást.
Tehát ahogy már fentebb is jelezték "urban legend".
Köszönöm a korrekt és gyors válaszokat.
Logika sincs benne. Ha egy kocsit Somogyban helyeztek forgalomba, akkor a Heves megyei tulajdonosa, aki Csongrád megyében dolgozik átmenetileg, biztosan nagyon örül(ne) a somogyi ingyenességnek.
Másik dolog: alapvetően arra találták ki, hogy az adott megye lakói csekély díj ellenében használhassák a fizetős utakat (a csekély díj az éves matricához képest értendő.
A használók többsége nem is vesz mást, csak a lakóhelye szerintit.
A fix útvonalon gyakorta közlekedőknek csak lehetőség az, hogy vesz 1-9 db megyei matricát, de nem ez volt a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!