Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogos-e a felháborodásom?

Jogos-e a felháborodásom?

Figyelt kérdés

A véleményetekre volnék kíváncsi, hogy ti mit tennétek ebben a helyzetben, vagy csak én reagálom túl a dolgot.

Adott egy MOL benzinkút, ahol van egy automata autómosó szolgáltatás, zsetont kell váltani, bedobni egy gépbe, és 10 percen keresztül moshatom a saját autómat azzal a magas nyomású cuccal. A műanyag slag, ami a szórófejhez kapcsolódik nagyon elkopott egy helyen, ahol a földhöz súrlódott. A kopás következtében felszínre került a belső drótszerkezet, amiről én mit sem sejtve, mosás közben teljesen összekarcolta a bal első sárvédőmet, motorházfedőt és a szélvédőt. Tudom, felelőtlen voltam, hogy nem ellenőriztem, de eszembe sem jutott, hogy egy autómosó eszköz kárt tehet a fényezésben (illetve eredetileg nem is tenne kárt, ha nem volna kikopva).

Az egyetlen "szerencsém", hogy az autó régi, előzőleg más családtag használta, aki több helyen is meghúzatta, szóval bőven ráférne amúgy is egy újrafényezés.

Ha már megtörtént, hát megtörtént, kimérgelődtem magam, de gondoltam, szólok a személyzetnek, hogy tudjanak a problémáról, és szóljanak másnak, akik hozzám hasonlóan használni szeretnék. Nos azt a szintű közönyt és magasról lesz*rást, amit tapasztaltam, még mostanig sem tudtam feldolgozni. Eszük ágában sem volt megnézni sem az autón okozott kárt, sem az eszköz állapotát (simán el is vághatja bárki kezét). Ez tegnap történt, ma ugyancsak ott voltam, egy ismerős kölyökkel beszéltem, aki ott dolgozik, ő hosszas győzködésre megnézte az autót, és valahogy megígértettem vele, hogy szól másoknak. Miközben vele beszéltem, egy csaj a személyzetből hangosan olyanokat magyaráz mellettem, hogy "néhány kis karcolás", meg "aki ilyen olcsó mosást választ, az ne csodálkozzék". B*szki, ha olcsó, akkor tönkre kell tennie a járművet?

Na tessék, már megint kezd eldurranni az agyam. Nem tagadom, kezdő sofőr vagyok, és még sok téren tapasztalatlan, ellenőrizhettem volna a slagot, de normális, hogy ilyen rossz állapotban vannak a benzinkutaknál az eszközök? Illetve ez a fajta passzív, magasívről lesz*ró hozzáállás is természetes, vagy csak én fogtam ki egy ritka mocsok céget?

A kártérítés eleve felejtős, de komolyan gondolkozom, hogy kiírom a helyi napilapba.

2010. máj. 7. 18:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Az utolsó két mondatod a leglényeg. Kifogtál egy ritka mocsok céget, és a helyi napilapba megérné egy cikket megjelentetni!!!

A különböző kutaknál az üzemanyagárban is nagyon sok különbég lehet, de az nem, hogy az olcsóbb benzin/gázolaj tönkrevágja mondjuk a motort. Hú, én is begurultam, pedig már nincs autóm. Azért nagyon higgadt lehetsz, hogy nem ott töltötted ki a mérgedet. Kíváncsi lennék, hogy egy izomagyú 3 ajtós szekrénnyel is ilyen flegmák lettek volna?

Írd a cikket!!!

2010. máj. 7. 18:25
 2/4 anonim válasza:

Én is azt mondom, írd meg újságban.Az ilyen stílusú kereskedő-eladó megérdemli, hogy egy kicsit megcincálják .

Én is eladó vagyok, és mélyen felháborodok az ilyen hozzáálláson.Ha én is így viselkednék, nem hiszem, hogy meg tudnék élni.Javaslom, az ilyen értékesítő kapja a fizetését jutalék formájában,majd meggondolná, hogyan beszél, hogyan áll a vásárlókhoz.Sajnos egyre több ilyen tapasztalat van, a növekvő munkanélküliség ellenére.A vállakozói szférában már rég ki lenne ebrudalva.

2010. máj. 7. 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez mind szép és jó,hogy mocskold be a céget,de sok esetben nem a tulajdonos a felelős,hanem a mocskos alkalmazottak,akik semmit sem mondanak a tulajdonos felé.

Sok esetben flegmák,amiről szintén nem tehet egy vezető,mivel nyilván álláshirdetéskor rendkivül udvariasan viselkedtek.Hibás abban,hogy neki is kéne ellenőriznie a dolgokat,de lehet külföldi munkán van valahol,és a csö pár napja ment szét.Amugy nemértem ,a csőt minek huztad a kocsidra:SBUtus.

Amugy sok g'ci alkalmazott van,nem cikket kéne írni ,hanem jelenteni az üzletvezetőnél az alkalmazottak mocskosságát,és hidd el kicsapnák mint macskát sz'rni.Egyszer már velem is előfurdult ,hogy bunko p'csa nö volt az eladó,flegmázott,mondtam a főnököt merre találom,mondja nincs bent ,üzleti úton van.Mondom egy telefonszám csak akad,megis szereztük a csaj akkor már bevolt szarva,és repült 1 hét mulva. 20/F

2010. máj. 8. 16:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező nem szó szerint értette a "céget", hanem arra az egy benzinkútra gondolt. Nem lehet általánosítani, viszont eléggé ingerült volt a levél írásakor. Valószínű, ha ír is valamelyik helyi lapba, nem az egész cégre tesz panaszt, hanem az adott kút személyzetére.
2010. máj. 8. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!