Kamionos akarok lenni. Lehetséges?
Szoval.14 éves vagyok szeretnék kamionozni majd.
És attol félek hogy mire elkezdhetném robotáltal vezérelt kamionok lesznek. Szerintetek kell ettöl tartanom? És hány évesen kezdhetném el a kamionozást?
Nem eszik olyan forrón a kását. Megnézném azt a robotkamiont, jelenleg még nem realitás.
Én olyannal járok, ami magától tartja a követési távolságot. Csakhogy ilyen szutyok időben kiírja: a szenzor elkoszolódott. Na, akkor mi van?
Jelez, hangjelzést ad, ha elhagyod a sávod. Ha jelez, mert nem mindig jelez. De gyakran jelez, ha nem is hagyod el, csak van ott valami csík, folt, akármi az útfelületen.
10 riasztásból, 3 - 4 fals. Fogja magát és befékez a havas úton a semmire, mert azt érzékeli, hogy megy előtted valami - és nincs ott semmi. Szóval ez így nem fog menni sofőr nélkül. A robotkamionhoz nagyon magas fokú megbízhatóság kell, minimum mint a repülésben, és ez még nagyon nem adott.
Egyébként, ha másért nem, már azért is kell majd a sofőr, mert a rakodást, lerakodást, rakományrögzítést, tartály, siló kocsi lefejtését valakinek el kell végezni.
Ha pedig már sofőr ül a fülkében, az munkaidő, mozgó kocsiban nem számolható el pihenőnek az ott eltöltött idő ma sem, kétfős járat esetén. Ha pedig munkaidő, arra fizetés jár.
Így, még anyagilag sem éri meg a robotkamion - egyelőre.
Persze.
Ha csajszi vagy, akkor attól függ, hogy milyen körbe keveredsz.
Én sima B-n egy olyan csoportban voltam ahol 6-an voltunk, és mindannyian lányok voltunk.
A későbbiekben én voltam az egyedüli "fekete bárány".
Nem kell semmi robottól tartani, attól még tökre távol vagyunk.
Sok sikert!
Az első jó nagy f**zságot írt.
18 évesen rakhatod le a C-t. (előtte elkezdheted már). Annyi a korlátozás, hogy nem mehetsz külföldre vele 21 éves korodig.
Amint nem számít az engedélyét kezdőnek csinálhatod a C+E-t.
Én is sofőrnek készülök, most csinálom a B kategóriás jogosítványt. Májusban leszek 17.
Azért gondold át, nem aranyélet. :D Nekem egy nagyon minimális tapasztalatom van a szakmában, igaz, nem a vezetés részében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!