Hogyan mondjam el Apunak, hogy nem akarok vele elmenni autót venni? Hogyan oldanátok ezt meg?
Csak 1 éve vezetek, de csak városba, amikor nyáron el akartam menni egy ismerősömmel Pestre azt mondta, hogy ne menjek mert autópályán még nem vezettem. Most viszont akar venni Apu egy környezetkímélőbb autót és két kocsival jönnénk haza. De én eddig csak négyszer vezettem hosszabb távon ( oda vissza 140km) , mindig csak városba vezetek, már úgy megszoktam, hogy ismeretlen helyre nem is megyek. Csak suliba, bevásárolni és rokonokhoz. Félek ha számomra ismeretlen helyre tévedek..
Sajnos máshogy nem tudjuk megoldani a vásárlást csak ha én megyek, kolléganőinek nincs jogosítványa, szomszéd srác aki szokott menni ő meg külföldön van. Tömegközlekedéssel meg 6 óra lenne a 3.5 órás út 4 átszállással.
Csalódna bennem ha nem tartanék vele. De nem szeretnék, félek.
mondd meg hogy nem mersz vezetni, ennyi..
Nem szégyen az, nagyon sok ember van akinek jogosítványt nem kellett volna adni, nem te leszel az egyetlen.
18 éves fiú vagyok.
Igazából tényleg rászoktam már a városi vezetésre. Egyszer volt egy szitu, hogy kanyar előtt 60-as tábla én meg mentem 60-al és majdnem belevágódtam egy 30-al haladó traktorba.
Nem a lassan menéssel van a gond, vagyis azzal is, mert nem akarok senkit fönntartani, mindenki tudja nyomni a gázt.. Egyszerűen csak már megszoktam, hogy városba vezetek. Meg mindent túlbonyolítok, ma is mentem bevásárolni és azon izgultam mindvégig, hogy hogyan fogok kiállni a parkolóhelyről ha valaki mellém áll mert kicsit ferdén parkoltam. El is felejtettem venni tejet, mert izgultam. Meg hiába vagyok papíron diszlexiás,diszgráfiás,diszkalkuliás, minden közlekedési szitut pontosan fejbe kiszámolok, hogy mondjuk 100 méterre van egy útra belógó autó és jön velem szembe valaki, hogy akkor mennyire kéne gyorsítanom, ha kell vagy , hogy hol a legbiztonságosabb megállni ilyen szituba. Nem azt mondom, hogy precíz vagyok, csak túl aggodalmas, pedig papíron fogyatékos vagyok. De kaphattam jogsit, általánosba mondták, hogy nem kaphatok, ha nem vagyok jó matekból, vagyis mentesítve vagyok. Ezt megkérdeztem az autós iskolába azt mondták, hogy ez nem akadály. Elsőre mindenből átmentem, de egy ismerősöm szerint azért mert puncsos voltam, pedig nem vettem észre. Mindegy is, nem akarok elmenni idegen helyre, ha nem járnék suliba nem is vezetnék, utálok vezetni, sajna buszozni meg nem tudok mert tömegiszonyom van, hányingerem van és hasmenésem ha sokan vagyunk kis helyen.
Na, hát ha a városi vezetéshez vagy szokva, akkor pont hogy nem lehet gond az autópályán. Ott se kereszteződés, se szembejövő forgalom, szóval nem kell hozzá sok ész.
140 km meg autópályán alig több, mint 1 óra.
Szóval nincs mitől félned szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!