Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Angliában hol kell regisztrált...

Angliában hol kell regisztráltatni (melyik hivatalba? Dvla? ) a magyar rendszámú autót ha 6 hónapnál tovább akarok tartózkodni az egyesült királyságban?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha valaki magyar rendszámú(magyarországon vásárolt/forgalomba helyezett autóval akar angliában közlekedni.
2017. jan. 22. 09:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Az attól függ milyen céllal tartózkodsz itt. Ha ideiglenesen, akkor van lehetőség magyar rendszámú autó regisztrálására.

Ha életvitelszerűen tartozkodsz Angliában akkor nincs 6 hónap amíg magyar rendszámmal használhatod. Elvileg egy percig sem közlekedhetsz vele, azonnal regisztrálni kellene. A gyakorlat viszont azt mutatja hogy sokan ennek ellenére minden probléma nélkül közlekednek magyar rendszámmal, persze csak addig amíg valaki fel nem nyomja őket vagy nem futnak bele ellenőrzésbe. Én 6 évig vezettem magyar rendszámmal, de elég volt a para.

És mégegyszer: nem nincs 6 hónap, és nem lehet olyannal sem variálni hogy Calaisba átkompozás és vissza :)

2017. jan. 23. 18:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt értem,de konkrétan helyileg hol kinél kell regisztrálni?
2017. jan. 24. 09:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Driver and vechile licensing agency
2017. jan. 24. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Sehogy ahogy itteni lakos lettél resident onnantól kezdve nem vezetheted.

"If you are a resident in the UK (which for this purpose includes if you just moved there with the intent of working and living in the UK), you cannot drive a non-UK car in the UK"

Ha megállít a rendőr és úgy dönt, hogy te itt laksz elveheti a kocsidat. Neked kell bizonyítani, hogy téved.

2017. jan. 24. 12:47
 5/6 A kérdező kommentje:

És kiszámit resident-nek.

Én nem akarok brit állampolgár lenni.Elég nekem a magyar is :-)

Vagy hogy van ez? Egy bizonyos év eltelte után akár akarom akár nem akkor is automatikusan residentté válok vagy hogyan működik ez náluk. Én úgy tudtam hogy az állampolgárok az ún; permanent residentek vagy tévedek?

2017. jan. 25. 09:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Dvla és autó szempontjából azonnal resident vagy ahogy angol földre teszed a lábad azzal a szándékkal, hogy itt fogsz lakni, dolgozni, tb-t és adót fizetni.

Nincs kerülő, csak akkor ha kiküldetésen vagy a magyar munkáltatód által, vagy turista vagy.

Egyébként a magyar rendszámot ne tarthatod meg, angol kell rá. Borsos lesz, import autó, bal kormány. Bele se merek gondolni mennyibe kerülne a biztosítás. Feltéve ha egyáltalán találsz olyan biztosítót aki hajlandó szerződést kötni. Hidd el jobban jársz ha itt veszel egy autót.

2017. jan. 25. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!