Lemondjam a holnapi vezetési órámat?
Figyelj. Ezt is meg kell tanulni. Ott lesz az oktató is. Ilyen időben meg szerintem jóval lassabban fogtok haladni mint egyébként. Másrészt biztos megbeszeltetek valamit, hogy mennyivel előbb mondd le az órát és szerintem erről már lecsúsztál.
Menj szépen el. Nem történhet nagy tragédia.
Én bolond lennék lemondani. Kitűnő alkalom, hogy gyakorold a jeges úton vezetést, ráadásul úgy, hogy nem tiéd a felelősség.
Kihagyhatatlan lehetőség.
"...jeges-csúszós úton menjek 60-70-80-al esetenként" - hallottál már az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebesség megválasztásáról?
Nekem anno szólt az oktatóm, hogy ne menjek, mert a körülmények miatt nem fogunk tudni normálisan gyakorolni.
Nem ónos esőről volt szó csak egy széllel kísért mediterrán ciklon miatti kitartó, heves esőről, s még a gyakorlás elején jártunk - "hasznos, és jó ha esőben is tudunk gyakorolni, remélhetőleg lesz rá lehetőség, de most még korai"
Az ónos eső teljesen más téma, bízd az oktatódra, hívd fel holnap, kérdezd meg hogy van-e értelme bemenni, de ne te mondd le a gyakorlást.
Annak amúgy nem sok értelme van, ha valóban "száguldozással" telnek az órák, országúton nem sokat lehet tanulni, a belvárosokban meg nem a 60-70-80-as az utazó tempó.
Egyébként, ha valóban jégpálya lesz holnap még dél körül is, valószínű, hogy az oktatód le fogja mondani a gyakorlást, nem szeretnek ők sem fölöslegesen kockáztatni.
Forgalmi vizsgákat pl hóesésben minden további nélkül megtartják, de ónos esőben nem vizsgáztatnak.
Én örültem volna ha ilyen helyzetben vezethetek úgy hogy mellettem van az oktató, vele megtanulod kezelni ezt a helyzetet, később már nem egyedül kell először menni! Benne bízhatsz, ha ő lemondja akkor van igazi gáz helyzet :D Amúgy meg tapasztalt és pont jó lesz megtapasztalni. Senki se fog rohanni amúgy az tuti, neked se fog kelleni.
Hidd el, kihagyhatatlan alkalom! Később bánni fogod ha most nem próbálod ki.
Amíg a más kocsijában ülsz, nem kell emiatt aggódnod. :D
Ha esetleg baleset lesz belőle, az oktatót terheli a felelősség. Egyébként ők napi szinten ezt csinálják, akár esik akár fúj, úgyhogy nem nagyon kell emiatt aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!