Első vezetési óra?
A tanulókocsi nem taxi, 20-25 kilométeres üresjárat már sok, idő, pénz.
Abban sem lehetsz biztos, hogy közúton kezditek a gyakorlást, de a fő probléma a 20-25 kilométeres üresjárat az oktatódnak, miután te haza vezettél. Fizeted?
Pedig azt hittem Taxi...
Nem, nem fizetek érte. A KRESZ elmélet is másik városban volt mint ahol lakom. (Az pedig tőlünk még +6km. Az iskolától az már majd nem 35km úgy.) Ezért vittek minket autóval oda és vissza, utána üresben ment az oktató vissza miután kitett minket. Ebből gondoltam hogy nem lenne olyan nagy érvágás ha heti 2 vezetésnél hazahozhatnám magam (Többet nem hiszem hogy fogok, mert dugig vannak tanulóval). Amúgy elég esélyes hogy közúton fogunk kezdeni, mert a találkozó is olyan helyen lesz. Ha pedig a telephelyre kellene menni a gyakorló pályára akkor azt mondta volna hogy találkozzunk ott. Mert akkor már mindegy hogy utasként bent ülök vagy 10 perc alatt oda gyaloglok. Mindegy igazából, csak ennyit szerettem volna kérdezni.
Az oktatótól függ és a szerződéstől is mert van ahol megbeszélt helyek vannak, onnan indultok, oda érkeztek vissza és ennyi. Sőt eredetileg nem ülhetne hátul senki, nálunk ez szigorúan vették esetleg annál aki vizsgához közel volt és hogy legyen hátul, szokja, de nem szólhatott bele. Haza városon kívül akkor vittek-hoztak valakit ha épp üresjárat volt vagy váltótárs, az én oktatóm simán elment valakiért 15km-re egyedül, nem számított neki ez, de a másik üresbe nem ment el, tehát ha nincs az adott városból vissza valaki, akkor ott tette ki ahonnan hazajutott a diák... Tehát próbáld meg úgy tervezni ezeket hogy ne legyen gond a buszozás. Nálam volt hogy nem tudott hazahozni (pár utcára laktunk egymástól, ott tett ki) mert ment is a következő tanulóért, vizsga után is a rutinpályáról egyedül sétáltam haza mert ment a következő vizsgázóval, de volt aki még utána hazavezetett ingyen :)
Haza lehet vezetni egyébként, de ez függ szintén az oktatótól, hogy mennyire megy a vezetés is, van aki engedi, van aki nem az elején, főleg első órán azért elég sok inger ér, fáradsz, városból még nem szoktak kivinni főútra, inkább max kis utcákba. Én is úgy kezdtem, rutinpályán 1x voltam 2órát, de először kis forgalmú helyen voltunk.
Off- az én oktatóm házhoz jött , igaz több tanulója is volt itt a városban, de 40-50 km-re lakik....
Miután az alapokat megtanultuk, reggel 6-ra lejött kettőnkért és egyikünk vezetett fel, mindketten vezettünk "fent" (a városban ahol vizsgázunk- ott lakik az oktató is), majd a másikunk haza. Ha volt tanulója miután haza jöttünk, akkor ment, ha nem, akkor go haza "üresen", egyedül.
Nem harapnak az okik, kérdezz rá nyugodtan, hogy nem e lehetne arról szó, vagy legalább egy közelebbi településre, ahol lehet hogy korábban van buszod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!