Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet hogy el veszik a jogsim?

Lehet hogy el veszik a jogsim?

Figyelt kérdés
Tegnap mentem ki az egyik faluból 70 km/h és szembe meg ott volt a rendőr autó...aztán a másik alkalom 60 táblánál 90 ..tehát ez így egymást követő 2 nap

2017. jan. 27. 11:00
 1/10 anonim ***** válasza:

És ezért miért kellene elvenni?!

1., az se biztos, hogy mértek.

2., ennyiért nem kapsz annyi fekete pontot, hogy kigyűljön a 18.

2017. jan. 27. 11:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták 5 után veszik el ..még most olyat is olvastam hogy trafi után csak csekk jár pont nem ..szóval most már végképp nem tudom
2017. jan. 27. 11:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem 2X30.000 lesz. Várd össze a csekkeket, ne kelljen annyit a postára szaladgálni.
2017. jan. 27. 11:18
 4/10 anonim ***** válasza:

ott volt a rendőrautó...és? láttad benne a masinát?

ültek benne?

..a jogsid nem veszik el, mert ez a halvány gyorshajtás nem ok...sőt...inkább te leszel a jó fej, mert termeled a pénzt nekik..

nyugi, nem veszik el a jogsid. Ebédelj nyugodtan, mert lehet, hogy semmi nem történt. Még egy nyamvadt bírságot sem kapsz.

2017. jan. 27. 11:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindennek ^^ meg nyugodtam :)
2017. jan. 27. 11:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Jogsit ezért nem fogják bevonni! Legrosszabb esetben mint fentebb is írták, max 2*30 ezer lesz! Ezek után azért legyél óvatosabb!
2017. jan. 27. 11:52
 7/10 anonim ***** válasza:

A gyorshajtás a közigazgatási bírsággal sújtandó szabálysértések körébe tartozik, vagyis a jármű üzembetartója kap egy csekket. ( Kivéve, ha van megállító járőr, és a bemérés után egyből meg is állítanak.)

Ez kétszer 30 000 Ft-os csekk - már persze ha egyáltalán mértek.

Elvileg megindítják a szabálysértési eljárást is a járművet tényleg vezető ellen, de a gyakorlatban ez nem működik.

Vezetői engedélyt szabálysértés miatt csak a meghatározott előéleti pontszám elérése után vonnak be.

Egyből csak közlekedési bűncselekmények miatt veszik el. ( Illetve ha olyan kategóriájú járművet vezetsz, amire nincs engedélyed, vagy meghatározott ideje lejárt orvosi érvényességű jogsival vezetsz.)

2017. jan. 27. 12:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezzel az erővel nekem naponta 3x vennék el a jogsim :)
2017. jan. 27. 12:07
 9/10 Beviz Elek ***** válasza:

Mint már írták, maximum 2x30ezer ft, a jogsid marad.

Az elsőt lehet megúsztad akkor is, ha traffiztak. 68-tól küldenek csekket, a kocsik órája rend szerint felfelé csal egy kicsit, tehát határeset.

A másodikra csak akkor kapsz, ha traffiztak is.

Én több alkalommal is hajtottam gyorsan, előztem záróvonalon félreállt (elbújt) rendőrautó mellett, így biztos voltam az érkező csekkben, de a sors fintora hogy mind megúsztam, akkor kaptam csekket mikor egy teljesen nyugodt tempó mellett nem akartam értelmetlenül fékezni az üres úton. Sőt, itt úgy elbújtak hogy csak a levélből tudtam meg hogy voltak sünök.

2017. jan. 27. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:

A jogsid megmarad, ha mértek, akkor esetleg kapsz csekket.

Felvetődik a kérdés, hogy ha van jogsid, hogy nem tudok ezeket az alap dolgokat...

2017. jan. 27. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!