Mi a helyes ebben a közlekedési szituációban?
Gondolom nagyon közeli helyről fordul ki a másik jármű.
Abban az esetben, ha nincs elsőbbség adási kötelezettséged senki felé (magyarul senki sincs az úton abban a pillanatban), akkor fejezd be a manővert.
Erre a vizsgabiztos se mondhat semmit, ugyanis indokolt esetben lehet akadályozni azt, akinek elsőbbsége van. Ez pedig indokolt esetnek minősül, mivel nem vagy superman, hogy átláss a házakon. :)
Ott terem.... Akkor terem ott, ha te lassabban kanyarodsz mint ahogy egy gurulószatyros öregasszony sétál. A gomba meg csak hirtelen kinő előtted mi?
Muti már hogy hol történt!
Miután felmérted a helyzetet, és a túlsó oldalon valoban nincs senki, normális tempóban kanyarodva nem fog hirtelen ott teremni egy másik jármű, az ugyanis érkezik a kereszteződéshez, nem az útból nő ki, mint a gomba.
Ritka, amikor a túlsó oldali útból csak keveset lehet belátni, olyan esetben ott általában stop tábla van, az onnan érkezőnek kötelező megállni, van idő elhagyni a kereszteződést.
Indokolatlan lassú haladásért, a forgalom feltartásáért a forgalmi vizsgán megbuktathatnak, kanyarodni sem csiga tempóban kell
Nem, ez alap tény! Van aki idővel felveszi a ritmust, van aki töketlen lassú csiga marad.
Mi is voltunk kezdők, tudjuk miről van szó. Jóval jogsi előtt már az erdőszélen csapattam, utánfutóval tolattam stb, de tanulóautóval nem pattantam ki a főútra olyan magabiztosan mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!