Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szmogriadó esetén igazságos ez?

Szmogriadó esetén igazságos ez?

Figyelt kérdés

Tudom 10-ből 10 hozzászóló azt írja, hogy igen.

De gondoljunk már bele.

Vannak olyan emberek, akik nagyon szegények és esetleg tényleg rá vannak szorulva egy autóra. (egy öreg autóra).

Talán van beteg hozzátartozó vagy mozgáskorlátozott férj-feleség-gyerek-szülő.

Ők talán heti 1 alkalommal vagy még ritkábban használják a nagyon káros anyagot kibocsátó autójukat, miközben mások, (én, te, X, Y, vagy akárki) napi szinten, a kevésbé káros nem tiltott autójukat.

Szerintem ez az egész úgy ahogy van nem igazságos!

Ez most olyan, mintha holnaptól bevezetnék, hogy országonként csak X mennyiségű gyógyszer lenne elérhető személyenként, de a rákos betegek, meg akik tényleg nap mint nap gyógyszerre szorulnak (cukorbetegek, asztmásak, stb.) azok nem kaphatnak semmit, csak az egészségesek, mert ezen betegek az ország gyógyszerkészletét elfogyasztják.

2017. jan. 23. 23:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, itt a za gond, hogy ez senkit nem érdekel, külföldön bizonyos helyeken nemhogy szmogriadó alatt de egyébként se engedik be azokat a zautókat, amik nagyon környezetszennyezők, sőt, például Norvégia az elkövetkezendő 10 évben minden nem elektromos vagy egyéb környezetkímélő autót be akar tiltani, szóval ezért kár sírni. Azt meg hagyjuk ki mivel keres pénzt mert 3X-or annyi kerékkel keresek, mint a te Transitod.
2017. jan. 24. 01:53
 12/24 anonim ***** válasza:
66%

Es ? Akkor 5 napig ne autozzanak. Ennyi.

Kepzeld el hogy emberek millioi nottek fel auto nelkul.

Inkabb azt a sok fustolo dieselt is kitilthatnak.

2017. jan. 24. 06:51
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy 15 éves kis Fiat-om van, nyár közepén volt rajta teljes motorgenerál, szóval lényegében új motor van benne. EURO 3-as motorral jött ki anno gyárilag is.

Erre nem használhatom a környezetvédelmi besorolása miatt. (02-ben van)

De velem nem csesznek ki! Elkértem bentről a cégtől az egyik céges autót, egy 11 éves Diesel, csak úgy köpi a fekete füstöt néha, de a besorolása 10-es, így akkor járok azzal, ha ezeknek a Tarlós Pistikének ez így jobban tetszik! ;)

Ennyi!

2017. jan. 24. 07:36
 14/24 anonim ***** válasza:
15%

10

Örülj hogy a vállalkozásodban az év többi napján használhatsz egy 15+os szart ami egész nap okádja a füstöt de azért nyomod neki nem számít. Gondolom ez neked természetes.

2017. jan. 24. 09:38
 15/24 anonim ***** válasza:
53%

a 2 es válaszolo egy korlátolt buta, nem érti mi a helyzet

Van Budapesten x számú autó, amik mind szennyezik a környezetet(kivéve a 200 darab elektromos autót)ÉS erre kitalálták lazán hogy a régi autó nem mehet az újabb mehet.

pedig nem ez alapján kéne ám korlátozni.

A korom részecske kibocsájtást kéne alapul venni(az okozza ezt a szmogot)

És a korlátolt gondolkodású embereknek leírnám hogy a diesel autók azok amik a korom részecskéket megtermelik

A benzines autók nagyságrendekkel kevesebb kormot(por részecskét termelnek) mint a dielse.

Az környezetvédelmi besorolásuktól függetlenűl

A régebbi benzinesek több mocskot nyomnak ki mint az újabbak ez igaz.

Több nitrogén dioxidot meg szén monoxidot.

De a mostani szmogért nem ez a két anygag a felelős.

A felelős a fával tűzelés, a diesel autók, meg legfőképp a szélcsendes párás idő.

Vagyis feleslegesen basznak ki az autósok 30% ával, a helyzet ettől semmit nem javúl és nem is fog javulni.

Majd ha megélénkül a szél akkor megszűnik a szmog

ennyi.

Egyébként az újjabb autók tulajdonosai ne nagyon verjék a mellüket azé, és ne arcoskodjanak, mert az ő autójuk is szennyez.

Pici empátia jó lenne ha minden emberben lenne.

Értsük már meg azt hogy a 15-20 éves autóval rendelkező embernek si szüksége lehet az autóra, nem csak az új autóval rendelkezőknek.

Mivan a sok eemberrel akik ilyen autókkal dolgoznak... kaja futárok vízszerelők stb...

Ők akkor most emiatta az érelmetlen buta rendelet miatt ne dolgozzanak.

EZ A SZMOGRIADÓ RENDELET NEM OLDJA MEG A SZGOT, CSAK AZ AUTÓSOK 1 RÉSZÉT SZOPATJA FELESLEGESEN!!!

2017. jan. 24. 10:16
 16/24 anonim ***** válasza:
53%

Le leszek pontozva, de szerintem nem, mármint az egész szmogriadó rendszer. Mert nem ilyenkor kellene a kispénzű embereket sz*patni, hanem egész évben olyan szabályozást alkalmazni ami miatt eleve létre sem jöhetne ez a helyzet (gondolok itt normális tömegközlekedésre, agglomerációs közlekedésre, P+R-re, belvárosi közlekedés teljes átalakítására stb stb).

Mindig minden járulékot, illetéket, adót, stb stb befizettem becsületesen, nem trükköztem szlovák rendszámmal, halott nagyszülőre íratott lakással stb. stb. Úgyhogy az új autóm ára ott van az államkasszában, így 0egy 04-es kategóriájú dízelem van, ami még mindig hozza a gyári értékeket. Mást meg nem tudok csinálni, mert a fentiek hiányában muszáj kocsiba ülnöm. (Olyan a munkám, hogy nem telefonálhatok be vasárnak 16 órakor, hogy bocs, hétfőtől nem megyek. Ahogy eddig is, a legrövidebb úton hagyom el a várost, csúcsidőn kívül. Ha megbüntetnek esetleg akkor szépen elmondom a fentieket, ha elenged jó, ha nem akkor így jártam.

2017. jan. 24. 12:43
 17/24 anonim válasza:
53%

Teljes mértékben egyetértek a kérdezővel. Ez a rendszer, hogy az idősebb autók egyáltalán nem mehetnek teljesen igazságtalan. Sokkal elfogadhatóbb volt, amikor a páros ill. páratlan rendszámú autók naponta váltva tudtak közlekedni. A legfontosabb dolgait így mindenki el tudná intézni, nem lenne egy réteg teljes mértékben kirekesztve.

Olvasva a hozzászólásokat egyesek félreértették a kérdést.. Nem arról van szó, hogy autóval kell-e járni, vagy nem, hanem arról, hogy a jelenlegi korlátozás végtelenül igazságtalan. És ráadásul még értelmetlen is. Így kb. tizedével csökkentik csak a forgalmat, míg a páros-páratlan megoldással a felére lehetne. A Levegőcsoport véleménye is az, hogy ezzel a fajta korlátozással semmit nem segítenek a helyzeten De ha olyan nagy a szmog, van egy olyan lehetőség is, hogy egyik autó se menjen, azt is igazságosnak tartanám. Persze tűzoltó, rendőr, mentő, BKV stb. kivételével, akiknek nyilván kell közlekedni.

Azoknak üzenem, akik szerint lehet közlekedni autó nélkül is, hogy nyugodtan közlekedjenek úgy. Akik autót vásároltak maguknak – és azt hiszem ez a XXI. században nem számít luxusnak – azok azért szántak erre pénzt, mert a teendőiket kényelmesebben, gyorsabban szeretnék elvégezni, vagy netalántán a munkájukhoz nélkülözhetetlen, vagy mozgássérültet szállítanak, vagy három gyereket három különböző helyre visznek reggel, majd este haza stb. De vegyük csak a saját példámat, én mozgássérült anyukámat gondozom itthon, nagyon nem mindegy hogy mennyi ideig hagyom magára, 24 órás felügyeletet igényel. És nem, nem tudom feltenni őt a BKV-ra és nem tudom elhozni a 3 nagy doboz pelenkáját a gyógyászatiból se busszal, se villamossal. Tudom, menjek taxival. Harminc-negyvenezer forintos ápolási díjból menjen az taxival és vigye a hozzátartozóját betegszállítóval az, aki ilyen marhaságot képes leírni.

Budapesten ilyen nagyon jól lehet keresni!

Továbbá: a környéken nincs BKV jegy árusító hely. Nem szoktam a biztonság kedvéért egy-két BKV jegyet őrizgetni, hogy legyen, mert mire felhasználnám, kivétel nélkül mindig megemelik az árát. Az, hogy elmenjek bárhová min. 2 x 350 forintba kerül. Mivel nincs jegyem akár még meg is büntethet az ellenőr, ha nincs szerencsém. Aki pedig a városon több átszállással tud csak eljutni a munkahelyére, az számolhat napi 2-3 ezer forintos plusz kiadással. Ezek az árak olyan magasak, hogy érdemesebb autóval közlekedni.

De nagyon rendes a BKK, mert sűríti a járatait, amivel szintén nő a légszennyezettség.

Ha nagyon rendesek szeretnének lenni, megoldás lehetne az is, amit Szegeden meg tudtak csinálni, hogy mindenki ingyen utazhat a tömegközlekedésen. Biztos vagyok benne, hogy sokan letennék az autójukat.

Én hetente két-három alkalommal megyek itt kerületen belül pár km-t, nem hiszem, hogy jobban szennyezem a levegőt, mint az, aki egész nap és minden nap a kocsijában ülve keresztül kasul mászkál a városban, akármilyen jó is a környezetvédelmi besorolása.

Minden adót és költséget, ami a gépkocsival kapcsolatos, fizetek (súlyadót, átírás, üzemanyag, műszaki vizsga stb.) ugyanúgy, mint az akinek újabb autója van.

Szóval összefoglalva válaszom: igen NAGYON IGAZSÁGTALAN!!!!

2017. jan. 24. 14:25
 18/24 anonim ***** válasza:
10%
#11 - Te annyira tipikus magyar vagy, hogy le sem tagadhatod. Miért azzal jössz, hogy mi van külföldön? Kit érdekel? Jelenleg Magyarországon élek így az itteni szabályozások és törvényekkel foglalkozom. Pont leszarom, hogy mit vezetnek be 2000 km-el arrébb mert engem nem érint. Viszont ami tény az tény mert megtiltották, hogy használhassam azt az autót amivel dolgozom így jogos a felháborodásom. Az meg nem releváns most, hogy te hány kerékkel dolgozol. Ha a te segged alól is kivennék az autót amivel dolgozol akkor te se játszanád az okosat.
2017. jan. 24. 16:17
 19/24 Donald J. Trump ***** válasza:
26%

#18: Már 1 éve hatályba lépett ez a rendelet - te azóta tudhattad, hogy bármikor lehet olyan nap, amikor le kell tenned a kocsit, így nem jogos a felháborodásod. Csupán nem készültél fel egy eshetőségre és most az asztalt vered, hogy köcsög Tarlós/FIDESZ/zöldek/stb.

Ez olyan gagyi kifogás, mint mikor tél elején mindenki bepánikol, hogy úristen havazik...hozzá kell szokni, hogy ezen az éghajlaton bizony lesz, amikor elrendelik a szmogriadót. Ha nem tetszik, lehet Ukrajnában, Macedóniában vagy Grúziában is dologzni, ott nincsenek "tipikus magyarok".

2017. jan. 24. 16:57
 20/24 anonim ***** válasza:
Gondolom - megfordítva a dolgot - mindenki örömmel fizetné az újabb teherautók beszerzési ára és azok üzemeltetése miatt emelkedő szállítási díjakat. Ja, nem.
2017. jan. 24. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!