Motoros jogsi előtt állok, előny lehet az hogy kiskorom óta kerékpározom?
Biciklizni az emberek nagy %-a tud, de a motor nem ennyire könnyű, így nem jelent semmit, max hogy van egyensúlyérzéked, de még így is felborulhatsz a motorral. Ez olyan mint a dodgem és az autó.
Az oktatás arra való hogy ott bénázz, senki se motorral a feneke alatt születik, azért mész hogy megtanuld, ne az úton bénázz, ahol nem csak ciki de életveszélyes is!
Pedig előny lehet - főleg ha lusta vagy leszállni róla lámpánál és inkább egyensúlyozol álló helyzetben. :P :D
A nagyobbacska motorok nem mások, csak nehezebbek. Oktatáshoz nem véletlen, hogy a kezesebb jószágokat használják: nem a nagy tengelytávú, kb. a vonatéval egyező fordulókör-átmérőjú vagy a direkt "éles fegyvereket", a magas súlyponttal és futóműgeometriával szándékosan kevésbé stabillá tett pályagépeket.
Menni előre és városi tempónál irányt váltani sima ügy. Aki végigmotorozott egy nyarat Simsonnal és tudja követni a szabályokat, az megoldja.
Keresd meg a rutinpályán végrehajtandó feladatokat s neten, azok között vannak izgalmasabbak mint csurogni a forgalommal, miközben kínosan figyelsz a fejmozgásra (hogy lássák néha a tükröt is nézed) meg az indexelésre.
Például a pálya végében lévő "bójakupacnál" kell nyolcasokat leírni, na ott meg kell találni az a sebességet, amikor bele is férsz a helyre, de nem is inog alattad a motor.
Vagy egy másik sornyi műanyag izé mellett-között kell lassssssan végighaladni. Az megint csak élmény, mármint egyensúly-fejlesztő gyakorlatnak tökéletes.
Félni? A rutinpályán nincs mitől. A motoron bukógomba, gyök kettővel elborulva meg relatíve nehéz komoly sérülést összehozni magadnak vagy a motornak.
Kint a városban jobban kell tartani a bajtól: a másik srác (aki motorozott közúton 10 szezont jogsi nélkül) elé kikanyarodott egy autó, ő meg végigkente az ER-5-öt a négykerekű oldalán.
Én mondjuk a rutinon buktam egyet, pedig én is pár évet motoroztam előtte: a törött ER-5 helyett egy másik ER-5-öt kaptam, ami nem volt úgy eltunyulva/leélve. Na persze a vizsga előtt nem volt idő kipróbálni, kicsit nagyot húztam a gázon, érintettem a füvet, szóval visszatapsoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!