Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez csak a sofőrön múlik, vagy...

Ez csak a sofőrön múlik, vagy szerencse kérdése?

Figyelt kérdés

Tegnap rokonlátogatáson voltunk, és este jöttünk haza.

Egymás után mentünk, de apukám az M0-ás és az M5 találkozásánál Felsőpakonynál Pest felé ment, én pedig az M0-áson.

Végig tartottam a 110-es tempót, és Budakalásznál mégis jóval előbb ott volt ő, mint én.

Ő egy 2015-ös gyári Polo GTI-vel ment, én pedig a családi Nissan Primerával ami 2002-es.

Mi 5-en voltunk, ők 3-an.

Tudom,hogy jobban vezet mint én, 30 évvel több tapasztalata van, és azt is tudom,hogy nem üzemanyag takarékos módon vezet, meg,hogy szlalomozgat a városban, de azért mégis ott vannak a lámpák, van forgalom is.

Azt gondoltam,hogy azért a 0-áson jóval hamarabb odaérek.

De akkor ezek szerint ennyit számít,hogy valaki,hogy tud vezetni?

2017. jan. 7. 17:46
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

nem vezetési tudáson mulik az ha valaki a rövidebb uton hamarabb megteszi a távot mint kerülővel.

azt az utvonalat nem ismerem amit apukád járt be, de a google maps szerint 10 km el rövidebb távon ment apukád. a városon átmenve csak szabálytalanul tudta teljesíteni a távot és a jóval előbb ott van az erős ferdítés..

Neked 30 perc kellhet, neki szabályosan 40 kellett volna. Ha nincs forgalom és haladt rendesen akkor teljesíthető, de teljesen felesleges és gyerekes a városban versenyezni.

2017. jan. 7. 17:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Este az M0-M5 csomóponttól Budakalászig a Gyáli út - Hungária körgyűrű - Szentendrei út útvonalon kb. fél óra alatt át lehet menni. A Tesco-ig a pálya 130-as, a többi meg végig 70 km-es, míg neked egy hosszabb úton a várost megkerülve is kell 30-35 perc...

Ennyi a titok.

2017. jan. 7. 18:01
 3/9 anonim ***** válasza:

"Neked 30 perc kellhet, neki szabályosan 40 kellett volna."

Kevesebb kell, mert a Google maps 50 km/óra sebességgel számol.

2017. jan. 7. 18:02
 4/9 anonim ***** válasza:

A forgalomtól függ.

Ha dugó van, hiába vezet jól, legfeljebb tolakodni, pofátlankodni tud, de azzal csak pár percet nyer.

Nézd meg térképen a két útvonalat és látni fogod, hogy te mekkora kerülőt tettél.

2017. jan. 7. 18:04
 5/9 anonim ***** válasza:

a többi hetvenes mi ? :)

1 nap alatt 2x mentem be ott a városba, és mivel nem ismertem gondoltam 70es akkor gps szerint a 85 még elmegy a trafi alatt :) háát ő nem, 1 napra 2 csekket küldtek :D

2017. jan. 7. 18:05
 6/9 anonim ***** válasza:

"és mivel nem ismertem gondoltam 70es"

Te ha ismeretlen úton közlekedsz, akkor hasraütésszerűen választod meg a sebességed? Azt tudod, hogy a kresz egyértelműen szabályozza a sebességkorlátozást?

2017. jan. 7. 18:15
 7/9 Beviz Elek ***** válasza:

Simán megoldható ha nem ragaszkodsz görcsösen a sebességhatárokhoz.

M5ön simán betolod gond nélkül, Hungárián zöld hullámon végigmész éjszaka, ha a Rákóczi hídon ment át, akkor a rakparton is jól lehet haladni.

Szabályosan nem lett volna gyorsabb, de poén volt hogy hamarabb odaért :D

2017. jan. 7. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Van egy olyan érzésem, hogy apukád odalépett neki, hogy kicsit egyen a fene :D Nem véletlen hogy egy GTI Poloval jár, nem az a tipikus nyugis autó.

De miért nem mentetek már együtt? Vagy valami fogadás volt?

2017. jan. 7. 19:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Úgy beszéltük meg,hogy a 0-áson megyünk, én lekanyarodtam, ő meg eltűnt, ezért váltunk szét.
2017. jan. 8. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!