Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy magamfajta sofőrnek...

Egy magamfajta sofőrnek problémát jelenthet egy 500 kilométeres út?

Figyelt kérdés

Holnap Debrecenbe mennék Budapestről nagymamámmal, akinek beteg a testvére, és meg fog halni, szeretne tőle elbúcsúzni. (lényegtelen, de úgyis ez lesz az első kérdés,hogy minek akarok menni)

Korán reggel indulunk, este jövünk.

Pest megyei matricám van, addig pályán, utána főutakon.

(3 ezer forint a pálya matrica, tudom, de nem spórolásból nem megyünk arra, hanem mert nem oda való a kocsim, és amúgy is jobban élvezem a főutat, szeretem nézni a tájat, a falvakat, mamám szintúgy)

Rólam: 23 éves vagyok, 3 éve vezetek, a saját kocsim két éve van meg, 25 ezer km-t mentem vele, főként városban. (a családi autóval 10 ezret mentem anno)

Szóval éves kilométerben nagyjából az átlag úrvezetőnek felelek meg.

Balesetem még nem volt, az utat nyáron megtettem egyedül is problémamentesen.

Viszont a család ma bekapcsolta a tévét, és hogy hózápor, meg viharos erejű szél, meg ilyen hideg,olyan hideg lesz.

Rögtön letámadtak,hogy ne induljunk el, veszélyes nagyon, nem bírja a kocsi se stb...

Eddig nem merült fel bennem kétely, de most kicsit elbizonytalanítottak.

Ők mindenben a legrosszabbat látják, negatív a hozzáállás majdhogynem minden dologhoz, de mivel már sikeresen megingott a "hitem", gondoltam megkérdezem itt is ki mit mond?

(90%,hogy elindulok - a korábbi 100% helyett)

Nektek mi a véleményetek, el lehet indulni?

Feltételezem,hogy az utak le vannak takarítva, főleg a főbb vonalakon, én bízok magamban a vezetési tudást illetően,úgy gondolom nagy baj nem lehet.(teli tank természetes, az autó ősszel volt műszakin, rengeteg dolog cserélve, nem hinném,hogy valami most adja be a kulcsot)

A válaszok módosíthatják a terveim, tehát senki sem ír feleslegesen, de persze a "ne indujá' e' azé' me' én azt mondom" nem fog izgatni, hisz itthon is ezt kaptam.

2017. jan. 5. 18:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
61%
Pályán menj, nyugiban. M3 elég kihalt, ha mész 110-el a külsőben, félóránként érsz majd utol valakit
2017. jan. 5. 23:28
 22/28 anonim ***** válasza:
És ha le van fagyva akkor repülsz egyet.
2017. jan. 5. 23:29
 23/28 anonim ***** válasza:
A kórházhoz az állomásról nem megy buszjárat? A Taxi drága.
2017. jan. 5. 23:30
 24/28 anonim ***** válasza:
Egyébként az Oscar telekocsi működik még? Lehet azzal kéne megpróbáld. Ha nem vagy biztos magadban és félsz lehet nem kéne erőltetni ,de nem akarlak lebeszélni semmiről. Egyszer el kell kezdeni komolyabb utakat is járni cudarabb időkben, a tapasztalatszerzés mindig pozitív dolog... legalábbis akkor ha nem ér baleset.
2017. jan. 5. 23:37
 25/28 anonim ***** válasza:
62%

Persze, telekocsi meg vonat egy idős, beteg emberrel, egyre jobb tanácsok.

Menjetek autóval, ha már három éve vezetsz, nem fog meglepetés érni. A főutakat takarítják, sózzák, nem kell fosni. Csak legyen jó téli gumi és legyen tele a tank.

Egy pár pokrócot azért érdemes a kocsiban tartani.

2017. jan. 5. 23:54
 26/28 anonim ***** válasza:

sok idős ember megy tömegközlekedéssel. EGYEDÜL.

Mi csak tanácsot adtunk, ezért még nem kéne 0%ra értékelni egyes hozzászólókat és osztani tahó stílusban az észt.

Kérdező. Ne hajts, ne érj be senkit, tőlem mehetsz autópályán is meg közúton is, de vigyázz.A téli útszakaszok becsapósak tudnak lenni még akkor is ha sózott az út. Jó utat!

2017. jan. 5. 23:58
 27/28 anonim ***** válasza:

Ha sosem próbálod ki magad, akkor örökké aggódni fogsz.

Nem kell mindenáron autópályázni.

2017. jan. 6. 05:55
 28/28 A kérdező kommentje:

Immár itthonról írok, tehát élek.

Az út úgy zajlott,ahogy terveztem, Pest megyében pályán, aztán főutakon.

Reggel még sok helyen nem volt tökéletes a takarítás, így 70-el néha extra könnyű volt a kormányzás, minimális megcsúszások voltak, de gond nélkül ment minden.Egyszer ijedtem meg, amikor 90-el latyakos hóra mentem, és akkor is érezhetően megcsúszott a kocsi, de ez is igazából semmi kategória volt.

(a megcsúszás annyit tesz,hogy mozgolódott ide-oda a kocsi.Mamám nem is érezte)

Az oldalszél kemény volt, de ha ezt tegnap tudom (hogy ilyen lesz az út), mindenkit kinevetek, aki nem javasolja az utat, főként a családomat.

Ezt szerintem az 1 éves "rutinommal" sem lett volna nagy falat, persze nyilván fárasztó volt, de ismét rengeteg tapasztalattal gazdagodtam.

Visszafelé meg szinte száraz úton jöttem végig.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat, mindenkinek hálás vagyok, és senkit sem pontoztam le, a 0%-okat ne rajtam kérjétek számon.

2017. jan. 6. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!