Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy magamfajta sofőrnek...

Egy magamfajta sofőrnek problémát jelenthet egy 500 kilométeres út?

Figyelt kérdés

Holnap Debrecenbe mennék Budapestről nagymamámmal, akinek beteg a testvére, és meg fog halni, szeretne tőle elbúcsúzni. (lényegtelen, de úgyis ez lesz az első kérdés,hogy minek akarok menni)

Korán reggel indulunk, este jövünk.

Pest megyei matricám van, addig pályán, utána főutakon.

(3 ezer forint a pálya matrica, tudom, de nem spórolásból nem megyünk arra, hanem mert nem oda való a kocsim, és amúgy is jobban élvezem a főutat, szeretem nézni a tájat, a falvakat, mamám szintúgy)

Rólam: 23 éves vagyok, 3 éve vezetek, a saját kocsim két éve van meg, 25 ezer km-t mentem vele, főként városban. (a családi autóval 10 ezret mentem anno)

Szóval éves kilométerben nagyjából az átlag úrvezetőnek felelek meg.

Balesetem még nem volt, az utat nyáron megtettem egyedül is problémamentesen.

Viszont a család ma bekapcsolta a tévét, és hogy hózápor, meg viharos erejű szél, meg ilyen hideg,olyan hideg lesz.

Rögtön letámadtak,hogy ne induljunk el, veszélyes nagyon, nem bírja a kocsi se stb...

Eddig nem merült fel bennem kétely, de most kicsit elbizonytalanítottak.

Ők mindenben a legrosszabbat látják, negatív a hozzáállás majdhogynem minden dologhoz, de mivel már sikeresen megingott a "hitem", gondoltam megkérdezem itt is ki mit mond?

(90%,hogy elindulok - a korábbi 100% helyett)

Nektek mi a véleményetek, el lehet indulni?

Feltételezem,hogy az utak le vannak takarítva, főleg a főbb vonalakon, én bízok magamban a vezetési tudást illetően,úgy gondolom nagy baj nem lehet.(teli tank természetes, az autó ősszel volt műszakin, rengeteg dolog cserélve, nem hinném,hogy valami most adja be a kulcsot)

A válaszok módosíthatják a terveim, tehát senki sem ír feleslegesen, de persze a "ne indujá' e' azé' me' én azt mondom" nem fog izgatni, hisz itthon is ezt kaptam.

2017. jan. 5. 18:45
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Az autóm egy 1.2-es Fabia 54 lóerővel, ez nem igazán megy jól a pályán, és e mellett sokkal többet fogyaszt (mondjuk ez a legkevesebb)

De úgy gondolom,hogy jobban tudok vele a főutakon haladni, szebb a táj, élvezetesebb.

Kihívásnak is jó egy ilyen út, végül is ha maradok a városban akkor mikor szép tiszta minden, akkor milyen rutinom lesz majd?

Így legalább ha húzós is, de elmondhatom,hogy igen, elindultam hóban-szélben, megtettem 500 km-t.

Nyilván benne van a pakliban a baleset, de szerintem így nem lehet hozzáállni a dolgokhoz.

2017. jan. 5. 19:35
 12/28 anonim ***** válasza:
A fő kérdés inkább az hogy elsőkerekes vagy hátsókerekes a kocsi?
2017. jan. 5. 19:37
 13/28 anonim ***** válasza:
42%
Lehet ám az autópályán is 90-el menni, és nem feltétlenül olyan élvezetesek a sz*r főutak ilyenkor, nyáron még lehet nézelődni, de ilyenkor ki van halva minden.
2017. jan. 5. 19:40
 14/28 anonim ***** válasza:
23%
Én most pl 230as hátsókerekes Mercivel csúszkáltam az úton. Ilyenkor egy élmény. Az elsőkerekes Astrával fogok menni holnap az is biztos. Csak a pesti közlekedést is erős idegrendszerrel kell kibírjam.
2017. jan. 5. 19:42
 15/28 anonim ***** válasza:
54%

Nem fogyaszt többet a pályán, csak ha szétpörgeted.

Menj folyamatosan 90-100-al és mondhatni ideális lesz a fogyasztása.

Amúgy én sem kedvelem az autópályákat, és neked hiába fogyasztana kevesebbet, ugyanott vagy a matrica ára miatt.

2017. jan. 5. 19:43
 16/28 A kérdező kommentje:
Arra jutottam,hogy elindulok a terveim szerint, és ha nagyon gázak a főutak, akkor az első kúton veszek egy matricát, és felmegyek a pályára :)
2017. jan. 5. 19:47
 17/28 anonim ***** válasza:

Talán nem leszek népszerű a véleményemmel, de a vonat nem opció?

Te magad is bizonytalan vagy, az időjárás is elég kiszámíthatatlan - meglehet holnap már nem esik, de erős szelet jósolnak, tudod előre, hogy nem éppen az úton lesz hótorlasz?

Budapestről Debrecenbe vonattal átszállás nélkül el lehet jutni, Debrecenben az állomás mellett van a taxiállomás, ott mindig van néhány taxi, a megadott címre visz (ha a villamos megállótól messze kell menni, mert a villamos is az állomás elől indul)

Nagymamádnak már talán ingyenes a vonat, te meg szépen elkíséred, ha nem gond neki a vonatra fel, és leszállás.

Normálisabb időjárási viszonyok között nyugodtan el lehetne indulni, most is "csak" bizonytalan a helyzet, de bizonytalan.

Legalább jó minőségű téli gumi van az autódon?

2017. jan. 5. 20:45
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Én is a vonatot javaslotam. Kaptam is egy kellemetlen önző üzenetet az átszállásokról. Sajnos sok az okító ember aki unatkozik, mindig kiszúrnak. sok az opció, én a debreceni utat a lakhelyemtől átszállással tudom megoldani, azért nem fogok ellenkező irányba Pestre utazni mert átszállás nélküli az útszakasz. De a nyugatibl is indul vonat amin nem kell átszállni. IC. Gyorsan ott van és kényelmes. Én azt választanám. Nagymamád nyugdíjas, neki ingyen lenne, neked meg ha diák vagy akkor félárú. Olcsóbban kijöttök és kevesebb a stressz.
2017. jan. 5. 20:49
 19/28 A kérdező kommentje:

Kijutni az állomásra, vonat+taxi, szerintem hosszabb, kényelmetlenebb, de talán még drágább is.

Az üzemanyag 12 ezer forint összvissz., szerintem ebből a taxi oda-vissza jönne ki (Debrecen állomás+debreceni cím), és akkor még nincs vonatjegyem, és Bp-ről is haza kell jutni majd este)

Nagymamám 88 éves, neki már nem megy ez a szaladgáljunk ide-oda.

Meg mint írtam, az autóval mobilisabbak vagyunk. (nincs menetrend, ott állunk meg ahol akarunk, oda megyünk ahová akarunk)

Az,hogy bizonytalan vagyok talán érhető, de nem is bizonytalan, hanem elbizonytalanodott.A kettő nem ugyan az.

2017. jan. 5. 20:52
 20/28 anonim ***** válasza:

Én autópályán mennék. Nem kötelező 130-al menni, mehetsz 110-el is ha úgy kényelmes. Nagyon sokan mennek 100-120 közt.

De akár 90-el is kulloghatsz egy kamion mögött és még a szelet is felfogja neked :D

2017. jan. 5. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!