Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy magamfajta sofőrnek...

Egy magamfajta sofőrnek problémát jelenthet egy 500 kilométeres út?

Figyelt kérdés

Holnap Debrecenbe mennék Budapestről nagymamámmal, akinek beteg a testvére, és meg fog halni, szeretne tőle elbúcsúzni. (lényegtelen, de úgyis ez lesz az első kérdés,hogy minek akarok menni)

Korán reggel indulunk, este jövünk.

Pest megyei matricám van, addig pályán, utána főutakon.

(3 ezer forint a pálya matrica, tudom, de nem spórolásból nem megyünk arra, hanem mert nem oda való a kocsim, és amúgy is jobban élvezem a főutat, szeretem nézni a tájat, a falvakat, mamám szintúgy)

Rólam: 23 éves vagyok, 3 éve vezetek, a saját kocsim két éve van meg, 25 ezer km-t mentem vele, főként városban. (a családi autóval 10 ezret mentem anno)

Szóval éves kilométerben nagyjából az átlag úrvezetőnek felelek meg.

Balesetem még nem volt, az utat nyáron megtettem egyedül is problémamentesen.

Viszont a család ma bekapcsolta a tévét, és hogy hózápor, meg viharos erejű szél, meg ilyen hideg,olyan hideg lesz.

Rögtön letámadtak,hogy ne induljunk el, veszélyes nagyon, nem bírja a kocsi se stb...

Eddig nem merült fel bennem kétely, de most kicsit elbizonytalanítottak.

Ők mindenben a legrosszabbat látják, negatív a hozzáállás majdhogynem minden dologhoz, de mivel már sikeresen megingott a "hitem", gondoltam megkérdezem itt is ki mit mond?

(90%,hogy elindulok - a korábbi 100% helyett)

Nektek mi a véleményetek, el lehet indulni?

Feltételezem,hogy az utak le vannak takarítva, főleg a főbb vonalakon, én bízok magamban a vezetési tudást illetően,úgy gondolom nagy baj nem lehet.(teli tank természetes, az autó ősszel volt műszakin, rengeteg dolog cserélve, nem hinném,hogy valami most adja be a kulcsot)

A válaszok módosíthatják a terveim, tehát senki sem ír feleslegesen, de persze a "ne indujá' e' azé' me' én azt mondom" nem fog izgatni, hisz itthon is ezt kaptam.

2017. jan. 5. 18:45
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
43%

Jó kérdés. Én is holnap megyek apámért PEstre, kb 80-90 kmes útra, fel a Svábhegyre. De erősen gondolkozom azon hogy inkább vonattal megyek el érte.

Vezettem már le ramaty időben oda vissza 700 kmet. Sötétben orromig nem láttam, ráadásként leszállt a köd is. dunántúlra mentem apámmal. És nem mentem fel a pályára. Sosem szerettem az autópályát. Szerintem ne menj fel te se, főleg ilyen időben. Rengeteg állat van ott akik hajtani fognak, tuti hogy lesz baleset a pályán. Sajnos ez ilyen.

Tömegközlekedéssel nem lenne könnyebb? A vonat odavisz. Ha PEstről mentek Hatvan és Szolnok átszállással el tudtok jutni Debrecenbe.

2017. jan. 5. 18:55
 2/28 anonim válasza:
76%
Én autópályán mennék.
2017. jan. 5. 18:57
 3/28 anonim ***** válasza:
Egyébként itt felénk most is pár centi hó már le is esett. Kint a főúton épp most segítettem az egyik srácot a korom sötétben, mert a dombnak menet a főúton elcsúszott a szamara, a kocsija meg tele volt rakománnyal. A kocsival épp hogy meg tudtam állni valahol. remélem holnapra jobb lesz az út.
2017. jan. 5. 18:58
 4/28 anonim ***** válasza:
76%

De miért is izgulsz?

Amúgy ha tényleg nagy hó lesz, akkor érdemesebb az M3-ason menni.

2017. jan. 5. 18:59
 5/28 anonim ***** válasza:
76%
Holnap sem Pesten, sem Debrecenben nem lesz hó, csak nagy szél. Most néztem meg a megbízható német honlapon.
2017. jan. 5. 19:01
 6/28 anonim ***** válasza:
76%

Ahogy az 5-ös írja, holnapra már nem mondanak komolyabb havazást, kb 50-60 km/h-s szélre viszont számíthatsz, meg igencsak hideg (-10 fokig símán lehül) lesz.

MIndenesetre inkább autópályán mennék, mert ott az út le van takarítva, a különféle egyéb utak viszont nem mindenhol.

2017. jan. 5. 19:08
 7/28 anonim ***** válasza:
Itt nálunk elég nagy a hó.... járhatatlanok az utak. Remélem Pest felé nincs ekkora, vagy semmilyen.
2017. jan. 5. 19:11
 8/28 A kérdező kommentje:

Azért bizonytalanodtam el, mert a szűk környezetem nem támogat.

Nem izgat ha van hó, új gumik vannak az autón is, és ha leesik rendszeresen kijárok a parkolóba csúszkálni, ami gyerekes hülyeségnek tűnhet, de már most éreztem magamon,hogy tavalyhoz képest nagyon sokat fejlődtem.

(sőt, emlékszem,hogy az első hóban, fél éves jogsival gyomorgörccsel tettem meg a hazáig vezető 6 kilométeres utat.)

Mostanság már nincs bennem olyan,hogy jaj 2 centi,hó, el sem indulok.

Persze nem nagy mellénnyel megyek neki a hónak, azért egy "ismeretlen" úton nem fogom tenni az agyam, főleg nem a 88 éves nagyanyámmal.

Ha valahol nincs letakarítva az út, vagy jeges, akkor inkább lassan fogok menni, hisz nem szeretnék 200 kilométeres tréleres hazautat.

A vonatot, avagy a tömegközlekedést nagymamám egészségügyi állapota miatt nem preferáljuk.

(úgy nincs komolyabb baja, de autóval mégis más,mobilisabb az ember)

2017. jan. 5. 19:16
 9/28 anonim ***** válasza:
78%
Nagy szél lesz, ebből a szempontból talán a főutak kedvezőbbek is az autópályánál, mert kisebb sebességgel haladsz. Szép, napos, száraz idő lesz, én elindulnék a helyedben. Szépen, nyugiban, nem rohanva, többször megállva egy pár percre benzinkutakon, fújni, nyújtózkodni egy kicsit. Nem lesz semmi gond! :-)
2017. jan. 5. 19:16
 10/28 anonim ***** válasza:
52%
Indulj útnak nyugodtan, ha esetleg elakadnál, a belügyminisztérium segít. ;)
2017. jan. 5. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!