Mennyit keresnek a furgonosok nemzetköziben? Elé ha megvan a b jogsim? Gki, páv kell?
PÁV nem kell, bár plusz pont ha van olyanod is.
GKI-t nem is tudsz csinálni. Az a nagyobb kategóriákra van kitalálva.
Pénzben nem akarok hülyeséget mondani, de úgy 250-300e körülire saccolnám.
14-15 ft/km fizuval számolj, de az említett 20-22 ezer km/hó futáshoz a szart is ki fogják belőled/ki fogod hajtani magadból. Mivel nem úgy megy, hogy lerakónál rögtön van felrakás is. Ha így lenne, akkor nem lenne baj, a havi 20ezer km, ha 3 hetet vagy oda, akkor az napi 1000 km-el le lenne tudva, az 12-13 óra/nap (autópályán számolva), így minden nap bőven lenne pihenőd is. De nem így van. Sok az állás is esetenként, amit "kompenzál" valamennyire, hogy előfordul, hogy mondják, hogy ekkorra vagy akkorra itt meg ott kell lenned, te számolsz (vagy számolnak helyetted) és kijön, hogy ez bizony egy 40-45 órás út lesz, alvás nélkül, különben nem érsz oda.
Tehát nagyon ideális eset a havi 20-22 ezer km. Olyan 12-15 ezer a reális. Ezt 14-15 ft-tal szorozva max 225 ezer ft/hó, de inkább olyan 180ezer/hó ami fixre számíthatsz. Ebből lejön a kajád, de ha se kutyád se macskád, tehát nem vár otthon senki, akkor nincs rezsi, tudod vállalni akár a hosszabb távollátet, pár évig hajtasz, hétvége minden nélkül, akkor hülyére keresheted magad pár év alatt, de később nem szabad, hogy rágódj rajta. Én is agyaltam rajta, hogy kimegyek furgonozni, de élettársam és kislányom van, miattuk nem mentem. Inkább lettem taxis, így minden nap haza tudok menni.
Ha 20-21 évesen kínálnak meg ilyen furgonozással, gond nélkül belevágok, akkor függettlen voltam, nem volt kihez hazajönni, szóval akkor lehet én hónapokig nem is látok "három betű-három számot" a furgonomon kívül, mert hajtok :) Ha te ezt megteheted, és alkalmasnak érzed rá magad, és nem akarsz a kamionozás extráival vergődni (C+E, PÁV, GKI meg aztán a tachográf, stb) akkor vágj bele, ha hajtod magad, és engeded, tűröd, hogy hajtsanak, akkor a havi kajakiadásodon (kb 30-40ezer ft, ki tudja mit-hol tudsz kint megvenni) felüli lóvét el tudod szépen tenni. 5-6 évig így nyomod mint a barom, és vállalkozhatsz valamit. Uccu neki
3-mas vagyok
Saját tapasztalatom mint írtam nincs. Az egyik taxis kollégám a társaságban régebben furgonozott, neki annyira nem jött be a dolog. Szintén fő oknak a családot említette. Aztán, mivel hozzám hasonlóan a vezetésen kívül nem sok dologhoz ért, beállt taxisnak. Ugyanaz a fő érve, mint nekem: így minden nap haza tud menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!