Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nemzetközi furgonosok hol...

Nemzetközi furgonosok hol alszanak?

Figyelt kérdés

Lehet nem fog sikerülni a középsuli, azaz lehet megbukok. Akkor arra gondoltam,hogy elmegyek nemzetközi furgonozni, de ilyen szinten is vannak igényeim ( nem a munkát minősítem hanem magam,mert egy bukott embernek nem igen lehetne igénye) mégpedig,hogy hol tudok aludni.

Ügye elég csak B jogsi? Kell más? 1 éve vezetek... 1 éves a jogsim is

2016. szept. 6. 21:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Hármat találhatsz! Nem szállodában!

Ha nincs a fülke tetején az a kutyaól kinézetű hálófülke, akkor az üléseken fekszenek. Más lehetőség nincs.

Én inkább tanulnék a helyedben!

2016. szept. 6. 21:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Üléseken, de nagyon rossz lesz, mert nincs kialakítva fekvőhely, fájni fog mindened, nap be fog sütni, mert nincs függöny, szóval nem fogsz tudni aludni, vagy csak nagyon keveset..

Túlterhelik a furgonosokat, keményebb, mint a kamionozás

2016. szept. 6. 21:41
 3/14 A kérdező kommentje:
JUJ! Egy olyan tanárt fogtunk ki aki pofa alapján dönt,meg ott a torna óra is ami baj.. Nem gondoltam volna, hogy ilyen tré meló. Tanácstalan vagyok.. Nem lehajtható ezeknek a ülése?
2016. szept. 6. 21:54
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

(Szeptember eleje van, de már a bukásról van szó? Lehet, hogy nem a tanárban van a hiba...)

Kell pályaalkamassági vizsga is.

2016. szept. 7. 08:59
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehajtható! Ezeket a kocsikat nyugaton a kőműveseknek, meg más mestereknek, esetleg regionális rövid távú rövid fuvarozásra alkották.

Az más kérdés hogy a kelet európai prolik kitalálták, hogy majd ezzel csinálnak transeuropai fuvarozásokat.

2016. szept. 7. 10:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Kamionokban van hátul jó kis ágy, és ott lehet jól aludni. Ezekben a 3,5 tonnás kisbuszokban pedig mennek a sofőrök 25-30 órát, amíg haza nem érnek, oszt ott alusznak. Vagy 1-2 órát a kormányon...
2016. szept. 7. 10:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
De amikor belejossz lehet jokat aludni a kormanyon,csak reggelre elzsibbad a kezed meg a fel arcod. :) Keresztben is ok ha 3 szemelyes furgon (en ilyennel jartam) mert akkor az ulessor szinte egy ágy,labad terdben behajtod es nekidontod a kormanynak (mert nem eleg szeles a belter hogy kinyujtozkodj).A harmadik megoldas hogy a labad lenn van a vezeto oldali labterben,terdben kisse hajlitva,feneked felig a kozepso ulesen felig log a levegoben a felsotested pedig mar rendesen fekszik...en ezt a harmat kombinaltam.Mikor zsibbad a kepem,akkor lefekszem behajlitott terdel,mikor az is zsibbad akkor jon a 3-as pozicio,mikor mar ugy sem jo akkor kezdem elorol.Az igazi problemak-ami az alvast illeti- akkor kezdodnek mikor 2-en utaztok...sok sikert a sulihoz :D
2016. szept. 8. 20:29
 8/14 A kérdező kommentje:

ÁÁÁ csak komolyabb a suli, vagy átmegyek máshová vagy megbukok, sajnos változott a törvény és én nem tudok vele változni, nem vagyok rá képes, a tanulási problémám miatt ami csak is a számolásra terjed ki, nos így jártam.

Kitaláltam amúgy, kocsimba is teszteltem. Öv bekapcs, kötött téli sál megkötve homlok tájékon, másik sál nyakon és úgyszintén a üléshez rögzítve, lehet frankón csicsikálni. Tudtam 5 percet aludni, kényelmesen, magyarul el tudtam aludni, ami nálam ritka mert csak otthon vagyis itthon tudok ( nem tudom miért).

2016. szept. 8. 21:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

na, általában, ha normális a cég, akkor van fekhely az autóban.

Ha nincs "kutyaól" rajta (pl "kofferos" autóra nem is lehet tenni). Az ilyen zárt autókban a vezetőfülke mögötti válaszfal egy része van kiszerelve, és egy lehajtható fekhely van, sátorhoz hasonló "falakkal", amit le tudsz hajtani. Nyújtott lábbal alvás elég körülményes (ferdén fekszel rajta, és a lábad belóg az egyik ülés fölé például) mert azért itt kisebb a szélesség, mint egy kamionban.

De itt nézd meg:

[link]

A jogsiról annyit, hogy 1 éves jogsival senki nem fog alkalmazni. Ha lesz min. 2 éves a jogsid (addig kezdő jogsi), akkor lehet hivatásos (102-es kód lesz benne), és kell mellé egy pályaalkalmassági vizsga (PÁV II-t ajánlom, azzal akár taxizhatsz is, és nem nehéz). Ennek nincs lejárata alapból, csak ha valamiért külön érvényességi időt állapítanak meg neki. A hivatásos jogsi 5 évig érvényes (orvosi alkalmasságilag)

Ha van valami ismerősöd, akinél addig "sofőr" lehetsz, amíg nem lesz min 2 éves a jogsid, addig tedd azt. Pl. pizzafutárkodj, vagy bármi, de a legjobb, ha valami ismerőshöz, rokonhoz próbálsz addig menni, gyakorlatért. De 2 évessel se vesznek fel még idegen helyre, pláne ha van jelentkező nagyobb rutinnal, és hidd el, van. Én is vadászom a sofőr melókat, pedig több, mint 10 éves jogsim van, baleset okozása és bírság nélkül. Nekem is tetszene a furgonozás, csak sokat lennék távol a kislányomtól.

Én se nagyon értek a vezetésen kívül máshoz, szóval "szevasz kolléga" :)

2016. szept. 9. 10:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
ja igen, és 1 éves jogsival nincs még annyi rutinod (hidd el, nincs), hogy bírjál akár 30-40 órákat vezetni, mert előfordul ilyen. Magabiztosan belemész, aztán elég hogy egy pillanatra offolj, és kész a baj. Kell a rutin, nem az autó kezeléséhez, hanem a különböző helyzetek akár nem tudatos felismeréséhez, saját korlátaid, képességeid reális kitapasztalásához, a forgalom, forgalmi helyzetek átlátásának képessége se jön azonnal (hiába hiszed úgy, az folyamatosan fejlődik) Én is azt hittem friss jogsival, hogy milyen ász vagyok, mert tudom kezelni az autót, meg "kilinccsel előre" csúszni, meg megfogni ha jégen elszabadul. Ez is kell, ez egy dolog, de nagyon sok olyan dolgot veszek észre most, illetve tapasztalok, hogy visszagondolva mikbe "mentem bele" régen, teljesen meglep, hogy 2-3 éves jogsival hogyhogy nem haltam meg.
2016. szept. 9. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!