Nemzetközi furgonosok hol alszanak?
Lehet nem fog sikerülni a középsuli, azaz lehet megbukok. Akkor arra gondoltam,hogy elmegyek nemzetközi furgonozni, de ilyen szinten is vannak igényeim ( nem a munkát minősítem hanem magam,mert egy bukott embernek nem igen lehetne igénye) mégpedig,hogy hol tudok aludni.
Ügye elég csak B jogsi? Kell más? 1 éve vezetek... 1 éves a jogsim is
Hármat találhatsz! Nem szállodában!
Ha nincs a fülke tetején az a kutyaól kinézetű hálófülke, akkor az üléseken fekszenek. Más lehetőség nincs.
Én inkább tanulnék a helyedben!
Üléseken, de nagyon rossz lesz, mert nincs kialakítva fekvőhely, fájni fog mindened, nap be fog sütni, mert nincs függöny, szóval nem fogsz tudni aludni, vagy csak nagyon keveset..
Túlterhelik a furgonosokat, keményebb, mint a kamionozás
(Szeptember eleje van, de már a bukásról van szó? Lehet, hogy nem a tanárban van a hiba...)
Kell pályaalkamassági vizsga is.
Nem lehajtható! Ezeket a kocsikat nyugaton a kőműveseknek, meg más mestereknek, esetleg regionális rövid távú rövid fuvarozásra alkották.
Az más kérdés hogy a kelet európai prolik kitalálták, hogy majd ezzel csinálnak transeuropai fuvarozásokat.
ÁÁÁ csak komolyabb a suli, vagy átmegyek máshová vagy megbukok, sajnos változott a törvény és én nem tudok vele változni, nem vagyok rá képes, a tanulási problémám miatt ami csak is a számolásra terjed ki, nos így jártam.
Kitaláltam amúgy, kocsimba is teszteltem. Öv bekapcs, kötött téli sál megkötve homlok tájékon, másik sál nyakon és úgyszintén a üléshez rögzítve, lehet frankón csicsikálni. Tudtam 5 percet aludni, kényelmesen, magyarul el tudtam aludni, ami nálam ritka mert csak otthon vagyis itthon tudok ( nem tudom miért).
na, általában, ha normális a cég, akkor van fekhely az autóban.
Ha nincs "kutyaól" rajta (pl "kofferos" autóra nem is lehet tenni). Az ilyen zárt autókban a vezetőfülke mögötti válaszfal egy része van kiszerelve, és egy lehajtható fekhely van, sátorhoz hasonló "falakkal", amit le tudsz hajtani. Nyújtott lábbal alvás elég körülményes (ferdén fekszel rajta, és a lábad belóg az egyik ülés fölé például) mert azért itt kisebb a szélesség, mint egy kamionban.
De itt nézd meg:
A jogsiról annyit, hogy 1 éves jogsival senki nem fog alkalmazni. Ha lesz min. 2 éves a jogsid (addig kezdő jogsi), akkor lehet hivatásos (102-es kód lesz benne), és kell mellé egy pályaalkalmassági vizsga (PÁV II-t ajánlom, azzal akár taxizhatsz is, és nem nehéz). Ennek nincs lejárata alapból, csak ha valamiért külön érvényességi időt állapítanak meg neki. A hivatásos jogsi 5 évig érvényes (orvosi alkalmasságilag)
Ha van valami ismerősöd, akinél addig "sofőr" lehetsz, amíg nem lesz min 2 éves a jogsid, addig tedd azt. Pl. pizzafutárkodj, vagy bármi, de a legjobb, ha valami ismerőshöz, rokonhoz próbálsz addig menni, gyakorlatért. De 2 évessel se vesznek fel még idegen helyre, pláne ha van jelentkező nagyobb rutinnal, és hidd el, van. Én is vadászom a sofőr melókat, pedig több, mint 10 éves jogsim van, baleset okozása és bírság nélkül. Nekem is tetszene a furgonozás, csak sokat lennék távol a kislányomtól.
Én se nagyon értek a vezetésen kívül máshoz, szóval "szevasz kolléga" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!