Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyik benzinkúton van a...

Melyik benzinkúton van a legjobb dízel?

Figyelt kérdés
2016. dec. 30. 12:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Lehet más a cetánszáma. Meg kellene nézni az ISO 5165-ös szabványt, hogy mik a pontos előírások.

A mol gázolajánál a minimum cetánszám 51

[link]

Az OMV Maxxmotion Dieselnél a minimum 57

[link]

De egyes források szerint a MaxxMotion cetánszáma 60 feletti, így a saját minimum előírásuk felett van:

[link]

Előfordulhat, hogy jóval magasabb a cetánszán az egyik kúton, mint a másikon.

A többit lusta vagyok megkeresni :D

2017. jan. 1. 13:15
 12/16 anonim ***** válasza:

És ha megkérdezzük a Lukoiltól a dízelük cetánszámját akkor megmondják?

Zárójelben megjegyzem hogy én nem hiszek a mesékben, például hogy bizonyos üzemanyag "tisztítja a motort", ez hülyeség. Az üzemanyag elég, kipufog, stb de nem tisztit az semmit. Ez egy mitosz.

2017. jan. 2. 00:09
 13/16 anonim válasza:
A legtöbb kúton MOL gázolaj van csak az adott forgalmazó a saját adalékát adja hozzá. Kivéve az OMV Max Motion diesele, ami Ausztriából érkezik.
2017. jan. 2. 08:56
 14/16 anonim ***** válasza:

"És ha megkérdezzük a Lukoiltól a dízelük cetánszámját akkor megmondják? "

Valszeg a neten is fent van valahol, csak én nem találtam.

2017. jan. 2. 14:23
 15/16 anonim válasza:
Amíg diesel Mondeom volt, OMV gázolajjal (sima, nem MaxxMotion) közel egy literrel kevesebbet evett mint a más kúton tankoltakkal. Modern dízelbe nem szabad Auchan meg társai kúton tankolni. Ennyi erővel saját magad is szétzúzhatnád az üzemanyagrendszert.
2017. jan. 4. 09:53
 16/16 anonim ***** válasza:
bizony nem csak elég és kipufog, nem mindegy, hogy a nagyon picit kis porlasztókon milyen üzemanyag megy be, mert egy porlasztó sem örök, és a tankba is (főleg télen) vizesedik a gyengébb minőségű, illetve nehezebben indul, de az ilyeneknek azt tudom mondani, tankolják csak az occsót mert " nem számít az üzemanyag" aztán csodálkoznak miért kell több százezerért felújítani az üzemanyagrendszert... Nem mondom, hogy prémiummal nem fordul elő de szinte biztos, hogy tovább fogja bírni.
2020. jan. 11. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!