Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mérlegállás kézifékkel, vagy...

Mérlegállás kézifékkel, vagy rendes fékkel "kocsi kímélőbb"?

Figyelt kérdés
Nekem az oktatóm a sima fékkel tanította, és így is tudom, de szüleim szerint a kézifékessel jobban kímélem a kocsit.
2016. dec. 20. 20:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%
Ismerem az utcát, egyáltalán nem vészes. Például a Kiscelli jóval meredekebb, ott egy kis benzinessel én is kézifékkel indulnék. Más kérdés, hogy ott jó esetben nem kell megállni.
2016. dec. 21. 11:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Nagyon meredeken haszálom csak a kézit, hogy kevesebbet guruljak vissza.

Ha már érzrd a kuplungot, nagyon kevés idő alatt át tudszblépni a gázra a fékről és közben kezelni a kuplungot :)

A turbós dízelnek kisebb alul a nyomatéka, mint a szívónak. Dizellel sem egészséges alapjáraton indulgatni, szétrázod a ledkereket meg az egész hajtásláncot. A motornak sem tesz jót

2016. dec. 21. 14:36
 13/13 anonim ***** válasza:

""Szóval 1.9 dieseltől felfelé nem szükséges kézifék, kivélve, ha nincs rajta turbó."

Ezt nem tartom igaznak. Alapjáraton a turbó nem ad szinte semmi plusz nyomatékot. Legalábbis az 1.9-es tdi t5-ös sokkal könnyebben lefullad, mint a 2.4-es szívódízel t4-es."

Én nem tanácsoltam senkinek olyat, hogy alapjárattal induljon el dombon...

Hanem: féket nyomva tartva, kuplungot a holtpontig kell felengedni. Mikor megindulna, fékről lelépni (addig a kuplung megfogja a kocsit) és rálépni a gázpedálra kb 1200-1400 rpm-el.

Ezt egy 1000-es swiftel (vagy egyébb kis ccm-es kocsival) is meg lehet csinálni csak az áttétel védelme érdekében lábfék helyett a kéziféket kell használni

Az alapjárattal, gázadás nélkül történő indulás extrém módon igénybe veszi a kettős tömeg lenkereket! Ezeket nemcsak dieselnél, de benzineseknél is használnak.

2016. dec. 21. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!