Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mikortól látható, hogy van...

Mikortól látható, hogy van érvényes vezetői engedélyem a Rendőrség rendszerében? Továbbiak lent.

Figyelt kérdés
Édesanyám sajnos bizonyos okok miatt nem tud már autót vezetni.. Kisebb anyagi problémák miatt el szeretnénk adni az autónk, ami Erdélyben van jelenleg. Mivel Édesanyám hazahozni nem tudja, így én maradtam. Csütörtökön tudom kikérni a vizsga igazolásom a Petzválból és akkor tudok elmenni az okmányirodába is. 24.-én mennék ki busszal és 29.-e körül szeretnék visszajönni. A Kérdésem igazából az lenne, hogy addigra lehetséges-e hogy a rendőrség rendszerében megjelenik, hogy rendelkezem vezetői engedéllyel? Van az adatok felvitelének köze az ünnepekhez? A Központi nyomda ünnepek alatt is dolgozik? Értelmes válaszokat előre is köszönöm! Roland

2016. dec. 18. 20:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincs érvényes jogosítványod addig bármit is csinálsz, nem lesz elfogadható - tehát büntethető vagy. Az ideiglenesen kiadott irat ami igazolja hogy kérvényezted a jogosítvány kiállítását sem jogosít fel vezetésre. Ha ezzel kapnak el, ugyanolyan mintha nem lenne jogosítványod.
2016. dec. 18. 20:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm válaszoló, ezzel tisztában vagyok! A kérdés viszont az volt, hogy mikortól látható a jogosítványom a rendőrség rendszerében. Ha már látható a rendszerben, de fizikailag nincs nállam csak kisebb pénzbírságot eseteleg figyelmeztetést kapok. Viszont ha a rendszerben még nem vagyok látható, eltiltásról és nagy pénzbírságról beszélhetünk. Remélem tiszta voltam.
2016. dec. 18. 20:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
De nincs ilyen különbségtétel, értsd meg. Amíg nincs a kezedben a plasztikkártya, addig _nem_ vezethetsz autót, de ha mégis megteszed, akkor számolj a következményekkel.
2016. dec. 18. 20:43
 4/12 A kérdező kommentje:
Unokatestvérem 3 héten keresztül vezetett jogosítvány nélkül amikor elvesztette, bármilyen ideiglenes pappír nélkül. Megbüntették 5000ft-ra mivel a jogosítványa nem volt nála fizikailag, de a rendszerből letudták kérdezni a jogosítvány meglétét. És mivel megvolt neki így csak az okmány hiánya miatt kapott büntetést. Ez tudom hogy így működik. A kérdés, hogy mikor kerül be a rendszerbe!
2016. dec. 18. 20:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor átvetted az okmányirodában. Előtte nem. Azt meg ugye nem gondolod komolyan, hogy a közlekedési rendőr az NKH rendszerében turkál csak a te kedvedért? Se dolga, se jogosultsága. De úgy látom, hogy te már nagyon elhatároztad magad. Jó utat, a tényekkel meg ne törődj.
2016. dec. 18. 20:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Könyörgöm nem a közlekedés hatóság rendszeréről beszélek... A rendőrség rendszeréről beszélek amiből pillanatok alatt lekérdezhető hogy kinek milyen vezetői engedélye van, mi a lakcíme stb. stb. Tudod az a kis telefonjuk... Úgy néz ki nem segíteni szeretnél.
2016. dec. 18. 21:00
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Már ne is haragudj de amíg a jogsi kész lesz az minimum 2 hét, de az ünnepek miatt lehet több is.

Amíg nincs a kezedben a kártya addig nem vezethetsz és pont.

Az 5000 forint meg akkor játszik ha már kézhez kaptad a kártyát, de valami oknál fogva nincs nálad igazoltatáskor.

A rendszerben akkor lesz a jogsid benne ha beérkezett az okmányirodába a kész kártya a nyomdából.

2016. dec. 18. 21:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első jogsi és az elvesztett nem ugyanaz! Ha lejár/elveszted kapsz ideiglenest, azzal mehetsz, az már rendszerben van, ha nincs nálad bünti van, de visszakereshető, viszont az első jogsinál teljesen máshogy van! Ott onnantól van jogsid, hogy átvetted, előtte sehol sincs a rendőrség rendszerében és olyan mintha nem is csináltad volna meg, ilyenkor a súlyos ezreken kívül eltilthatnak.
2016. dec. 18. 21:20
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha elkapnak, egy ideig nem lesz jogsid.

Nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint az aki 34 évig vezetett jogosítvány nélkül, és nem bukott le:

[link]

2016. dec. 18. 22:25
 10/12 anonim ***** válasza:

"A kérdés viszont az volt, hogy mikortól látható a jogosítványom a rendőrség rendszerében."

Akkor kerül bele a rendszerbe, amikor átveszed, mivel akkor viszik fel a számát is a rendszerbe. Ugyanis mielőtt a nyomda elkészítené nincs száma amit bevigyenek a rendszerbe.

Mindig sírtok, de legalább a dumád jó. Korábban a beteg nagymamát kellett sürgősen kórházba vinni, ez volt a szövege az elődeidnek!

:D

2016. dec. 18. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!