Hogyan kell úgy kérdést törölni, hogy teljesen eltűnjön és többet ne is legyen látható?
Vagy vakítsak meg minden GYIK felhasználót, igaz?
1.-nek köszönöm
http://www.gyakorikerdesek.hu/help
„Törölhetem-e az általam feltett kérdéseket?
Az általad feltett kérdéseket nem törölheted. A Saját kérdéseid listából a kérdést eltávolíthatod a sor végén található X ikon megnyomásával.”
És ebben több logika van. Egyrészt ha valaki már írt választ, akkor a kérdéseddel az ő válaszát is törlöd, amire ő időt, energiát szánt. Másrészt a kérdésed érdekelhet mást. Javarészt arról kellene szólnia az oldalnak, hogy elsőként keresel a tiedhez hasonló kérdést, és elolvasod a válaszokat, így nem kell újra feltenni a kérdést, és a válaszolóknak újra és újra leírniuk a választ. (Jómagam pl. vagy 20-szor válaszoltam meg ezt a kérdést.) Pl. ezt a kérdést is felesleges volt feltenni. Lásd: http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=k%E9rd%E9st+..
Pont ezért kérdést csak a moderátor törölhet, és alapos indok kell ahhoz, hogy törölje a feltett kérdésedet. Pl. ha olyan adatokat sikerült meg benne megosztanod, amiket nem szerettél volna, és ami alapján beazonosítható vagy. Vagy ha megszegted a kérdéseddel a szabályokat, de akkor valószínű szankcionálva is leszel miatta.
Szóval nem lehet.
Egyébként meg a "Hogyan fogyjak le?" kérdést óránként kiírja valaki, tehát azok a kérdések is feleslegesek.
Az ide kiírt kérdések 90%-a felesleges, megválaszolt. Kb. 2 perc Google használattal, de akár a GYK keresőjével is választ lehet rá találni. (Számtalan alkalommal válaszoltam olyan kérdésre itt, amiről fogalmam sem volt, de beírtam a Google-ba, és megkaptam a választ.)
Hogy ez valamiféle kritika akart lenni? Igen. Információs társadalomban élünk, csak éppen képtelenek vagyunk használni. Számtalan eszköz lenne a kezünkben, csak nem használjuk őket.
Pedig így sokkal macerásabb. A kérdés kiírójának is, hiszen ahelyett, hogy 2, maximum 5 perc alatt választ találna a kérdésre, ahelyett alkalmasint órákat kell várnia. Le kell írnia a kérdést, kattintgatni, stb… Folyamatosan figyelnie kell, hogy jött-e válasz, aztán mérlegelnie kell, hogy a válasz helyes-e, vagy sem. A válaszolóknak is rossz, hiszen feleslegesen koptatják a billentyűzetet, az ilyen kérdésekre adott válasz helyett foglalkozhatnának tényleg érdekes, kereséssel nem annyira megválaszolható kérdésekre.
(Egy félofftopic vicces történet: Srác ül a McDonaldsban, free WiFi környezetben egy jobb okostelfonnal, és megkérdezte tőlünk, hogy hányadika van és mennyi az idő…)
De valahol érthető is a folyamat. Én a hőskorban lettem informatikus. Nekünk érteni is kellett hozzá. Ma a legtöbb ember nem igazán ért hozzá, nem is akar érteni hozzá, nem ismeri a lehetőségeit. Én ebbe már úgy beletörődtem. De ha könnyebbé akarod tenni az életedet, akkor egy tanács: Mielőtt kérdezel mondjuk itt a GYK-n, előtte érdemes keresni, és csak azután kiírni a kérdést, ha 2 perc alatt nem találsz választ. Aztán vagy megfogadod ezt a tanácsot, vagy nem, ezt már természetesen rád bízom.
Hogy a hosszú szövegelés helyett válaszoljon is valaki:
Írni kell a moderator@gyakorikerdesek.hu címre, ott le kell írnod, hogy ezt vagy azt a kérdésed, ha teljesen törölnék az oldalról (a kérdést belinkelve), indoklást is írsz hozzá. És ha indokoltnak találják, törlik.
Így lehet megoldani, hogy a kérdés teljesen eltűnjön. Hogy ki hányszor teszi fel ugyanazt a kérdés és a Google-val mit hány perc megtalálni, az nem ide tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!