Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, hogy az...

Honnan lehet tudni, hogy az út osztott pályás, vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Budapesten tanulok vezetni, és van valami, amit nem igazán értek.

Honnan lehet tudni, hogy az út amire be akarok kanyarodni, az osztott pályás, vagy nem?

Mármint tisztában vagyok vele mit jelent az osztott pályás út, de volt már olyan, hogy teljesen úgy nézett ki, tehát meg volt a 2 párhuzamos úttest, közte járda sziget, viszont az egyes úttesteken mindkét irányba haladhat a forgalom, nem csak egy irányba.

Viszont, olyannal is szoktam találkozni, hogy egy úttesten csak egy irányba jár a forgalom.

Emiatt volt már, hogy bekanyarodtam a forgalommal szembe.

Ezt hogy tudom kiküszöbölni?

Mármint ha nincs nagy forgalom, és nem támaszkodhatok a többi autósra, nincs fel festve útburkolati jellel az irány, honnan tudom, hogy melyikre kanyarodhatok rá?

2016. nov. 20. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bekanyarodásnál nem a pálya milyensége a lényeg, hanem, hogy tiltva van-e a behajtás, vagy sem. Ezt kell nézned, és tudni fogod rögtön.
2016. nov. 20. 17:45
 2/5 anonim ***** válasza:
A behajtani tilos táblán kívül szokott még lenni kikerülési irány tábla is
2016. nov. 20. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt se látszik sok felelfestés, de azért a behajtani tilos tábla elég feltűnő:

[link]

2016. nov. 20. 19:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagy kör alakú piros tábla, középen egy fehér vonallal megvan?
2016. nov. 20. 19:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális hangnemben adott válaszokat!:)
2016. nov. 20. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!