Baromi nem szeretem mások zsebébe turkálni, és azt sem szeretem ha az enyémben teszik. De egy Németországból hazajött ismerősöm, ledöbbent. Hogy normális az, hogy valaki egy ~21 millió benzines MB GLE Coupe-t kupét kap érettségi ajándékba?
A srácot amúgy egy közepes, vagy talán kicsit jobb egyetem, de csak levelezőtagozatára vették fel azzal az érettségi eredménnyel. Most oda jár ezzel az autóval.
Mondom mint jelenségről, és társadalmi hatásairól érdekel a véleményetek, nem a konkrét esetről. Ja hozzáteszem a srác eddig nulla napot dolgozott, és kinéz vagy 16 évesnek.
Csak azért hoztam fel, mert nem irigységről szólna, vagy személy szerint zavarna. Sőt mint írtam a félig német srácnak szúrt szemet, mert ott ez nem divat, max. a Forintba átszámolva multi milliárdosoknál.
! "Mondom mint jelenségről, és társadalmi hatásairól érdekel a véleményetek, nem a konkrét esetről." !
Őszintén? Telibesz4rom, kinek mi van a zsebében. Ezt várom el másoktól is.
Viszont én inkább felelőtlenségnek tartom. Kapott volna
egy házat (ha már ekkora volumenű ajándékot akarnak),
mert a házzal nem csavarodik fel egy fára, ha pedig ez
az első komolyabb vas alatta, akkor lehet nem fog bírni
a lábával....
Ha megtehetik, akkor tegyék, nekem nem fáj.
Én nem leszek a saját gyermekem ellensége az biztos. Az még a kisebbik gond hogy fiatalon felelőtlenség ekkora erőt rábízni, az már a nagyobbik gond hogy semmi életrevalóság nem lesz benne ha mindent a segge alá kap. Az ilyen családból származó csemeték képesek elhinni hogy a pénz csak úgy terem, más feladatuk nincs csak élvezni az életet.
Köszönöm a töb féle vélemény várok még többet.
Amúgy én is a #18-asal értek leginkább egyet. Amúgy meg lakást most kapott, mert hogy összeköltőzik a barátnőjével. Oda rendeltek bútort anyával, és külön autóval jöttek. Egy jó van az anya legalább foglakozik vele, meg még nem is felnőtt a srác, legalábbis amikor féléve láttam nem volt az. Tehát még korrigálható ha valamit elrontanak, meg majd az életben kell bizonyítania ez tény, legalábbis esetében. Nem a köz. gáz-on, ahol még egy féléve sem jár.
":o)" - szétbohóckodásnak, vagy troll-kodásának semmi értemét nem látom egy értelmes kérdésnél. A #11-es és a #16-os hozzászólást írónak mondom. Vagyonnyilatkozatot vár, vagy jogosítvány és forgalmik, lakás és befektetésekről papírok visszaélésre alkalmas részeinek kisatírozott beszkennelt változatát várja? :O
+#17+#18 Már kapott lakást is, vagy házrész villában, éppen most azért került képbe.
Mondjuk szerencsére ebben a vezetés dologban nem olyannak tűnik, mondjuk nem esete buli után láttam, de amúgy azzal a batárral inkább mást gázolna le. Csak úgy mint a BMW X5-el baleset okozó Eva Rezesova - nem hozzá mérem, csak arra írom, hogy itt teherautóval kell ütközni minimum, hogy baja legyen, ha be van kötve.
+#19 Ezek tények, amúgy inkább gyerek még. Most lakás és barátnő, valamit ezen lendíthet, de tényleg hovatovább?
Meg még nálunk általánosban az osztály harmada el volt kényeztetve, a többség ma is, és nem kevesen kemény drogokhoz nyúltak, részben a hova tovább miatt; meg ott a szülők is jobbára magukkal voltak elfoglalva. Itt legalább az anya rajta tartja vigyázó szemét úgy tűnik.
Én 17 és 18 éves korom közt imádtam a három bontószökevényemet összerakni, aztán velem is elszaladt a ló. És ma is inkább sorstársként nézek rá, pedig, nekem zsebpénzem elvették mert nem olyan irányba tanultam tovább ahol anyám családja két szakmája és doktorátussal jár, vagy apám családjában a rengeteg diplomás szintén Dr. (jogász). És imádtam lejárni, a sajnos nem rég elhuny nagyapámhoz segéd inaskodni - fél inasbéréért - vagy nyáron volt inasbérét - amikor éppen nem nyaraltam, mert ha nem volt dolgunk sokat mesélt, és nagybátyám mellett a fő apa figurám, édesapám rengeteget dolgozik, még otthon is. Bár azért ő is nevelt, de ilyen leülős beszéljük át, mi van veled. Mint most is, csak egyre ritkában. Apám rég elvált nagyanyámtól a hatalmas lakását én örököltem, és német szinten felújítottuk már. Szóval nincs miért irigynek lennem rá. Munkám is imádom, sulim is, szakmám is. Már szüleim is elfogadták, és elismerik az eredményeim.
javítva: Nagyapám rég elvált nagyanyámtól a hatalmas lakását én örököltem - felesben húgommal, de nagyapám háza eladása után, még tartalékom is lett abból is -
Szóval engem is elkényeztet anyagilag az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!