Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Budapesten ebben az utcában...

Budapesten ebben az utcában hogyan lehet elférni nagy autóval?

Figyelt kérdés

Budapest Reáltanoda utca. Zsúfolt és még akkor is oda teszik a fizetős parkolót sőt ki is alakítottak parkolókat, pedig még mélygarázs is van. [link]

Kérdésem főként arra irányul, hogy akár egy Volgával vagy egy azért testesebb autóval hogyan lehet ilyen helyeken közlekedni ? Erre nem figyel senki?

2016. szept. 11. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát azért manapság pont nem egy Volga a jellemző ezekben az utcákban. De mondjuk egy A8-as (ami személyautók között a legszélesebb) el kell férjen nagyon centizve, legalábbis a kép alapján úgy tűnik nekem. De ilyen helyekre tapasztalatlan sofőr még kisebb autókkal sem szívesen bújik be, én is rühellem az ilyeneket.
2016. szept. 11. 20:00
 2/8 A kérdező kommentje:

Jó-jó nem a Volga, csak írtam valamit ami nagy és menő számomra.

Borzalom az ilyen utca. Én vidéki vagyok, de számomra Pest más világ. Fel sem merek menni, épp az ilyenekért.

2016. szept. 11. 20:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

El lehet férni, persze csak lassan szabad haladni.

Egyirányú utca szemből nem várható forgalom, leszámítva a rendkívüli eseteket, ami azért nagyon ritka (megkülönböztető jelzéssel jöhet szemből), a két kocsisor között középen van ~3 méter szabad hely

2016. szept. 11. 20:32
 4/8 anonim ***** válasza:
A tűzoltónak és a hókotrónak is el kell tudni férni. Egy Volga vagy Cadillac elméletileg ugyanúgy át kell, hogy menjen.
2016. szept. 11. 20:53
 5/8 Beviz Elek ***** válasza:
Kényelmesen, lassítás nélkül lehet itt menni. Teherautóval már óvatosabban (30-40km/h)
2016. szept. 11. 21:02
 6/8 A kérdező kommentje:

Teherrel nem mernék arra menni...

Tényleg, mi van ha utánfutóval megyek ott és pont a közepén jön egy mentő? Tolatni kicsit necces itt futóval, meg nem is nagyon tudok.

2016. szept. 11. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:

A mentős se hülye, ritkán mennek be ilyen helyre forgalommal szemben, pont a bedugulás lehetősége miatt.

Amúgy tényleg nem gáz ez az utca, régen volt gond, amikor még a buszok is behajthattak. Na olyankor volt néha szívás, ha nem tudott befordulni a busz a Szép utcába, mert itt jártak ki a Rákóczira a turistabuszok!

2016. szept. 11. 22:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Elég ismert márkák állnak elől, szélességi adataik alapján mérve, tényleg kb. 3 m a köztük lévő hely. Bár úgy tűnik, hátrébb van szűkebb rész is. Azért személyautóval nem kéne elretteni egy egész várostól, emiatt.

De még ettől az utcától sem. Elég furcsa lenne, ha a majdnem 190 cm széles FIAT Multiplával nem mernék kihajtani az udvarról, mert a kapu csak 3 m széles. A 15 m³-es szippantós autó úgy tolat be rajta, mintha versenyezne.

2016. szept. 13. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!