Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy kellett volna ezt megolda...

Hogy kellett volna ezt megoldanom?

Figyelt kérdés
B jogsit szeretném letenni.6.órán vagyok túl.Soha nem vezettem még,úgyhogy eléggé nehézkesen mennek a dolgok.A lényeg az,hogy olyan kétirányú utcába mentünk,aminek a menetirány szerinti jobb oldalán végig autók parkoltak.Mondta az oktatóm,hogy indexeljek balra,mert egy kicsit át kell mennem a másik sávba,hogy biztonságosan elférjünk mellettük.De aztán pont jött velünk szembe egy autó,ami simán elfért mellettünk,de valószínüleg egy picit még másik sávba voltunk akkor.Nem érzem még teljesen az autót.Ekkor azt mondta nekem,hogy a szembjövőt sem megállásra sem irányváltoztatásra nem kényszeríthetünk.Én értem ezt de ilyen esetben mit kéne tennem?Menjek rá a parkoló autókra?
2016. szept. 11. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor meg kell állni és a lehető legjobban félrehúzúdni, akár kettő kocsi közé, mivel a te oldaladon van az akadály.
2016. szept. 11. 15:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ én is erre gondoltam csak azt nem értem,hogy az oktatóm ezt miért nem így mondta.Nekem a kresz meg volt elsőre így elméletbe tudom is,de vezetéskor ezek valahogy ott abba a pillanatba nem jönnek elő.
2016. szept. 11. 15:50
 3/7 szántóvető ***** válasza:
ilyenkor meg kell kérdezni az oktatót.egyszerűbb mint ide kérdést kiírni nem?egyébként a szembejövő megállt vagy irányt változtatott?
2016. szept. 11. 17:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Igazság szerint vannak is olyan szituk, hogy a semmiből szembekerül egy autó, és jobb oldalt egy lépésnyi hely sincs az autók között, akkor bizony nincs hova húzódnod. Vagyis én necces szitukban úgy szoktam, hogy fél centire ráhúzom az autót a parkoló autóra (kezdőként ne szórakozz ilyesmivel), és állok, amíg a másik elmegy. A másik szitu, hogyha normálisabb a szembejövő, akkor megáll ő, ahol van hely, és kienged téged, hiszen láthatja hogy nincs hova húzódj. Velem olyan is volt többször is, hogy a velem szembejövő tolatott vissza (és nem én, pedig az oktatód szerint nekem kellett volna).
2016. szept. 11. 20:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Amúgy meg nincs semmi abból, ha átlógsz a másik sávba, a szembejövő kicsit jobban lehúzódik, és ha simán elfértek egymás mellett, akkor nincs gond.
2016. szept. 11. 20:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Hát ez egy eléggé szűk utca volt,és nem hiába mondta az oktató,hogy menjek át a másik sávba.Nem értem hogy ilyen helyen egyáltalán miért lehet parkolni.Az oktatómról inkább nem is mondok semmit....
2016. szept. 12. 14:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem állt amúgy meg a szembejövő autó.Simán elment mellettem csak gondolom egy kicsit arrébb húzódott.
2016. szept. 12. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!