Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nyitott adásvételi?

Nyitott adásvételi?

Figyelt kérdés
Eladtuk az automat vagyis inkább a férjem. Van egy 3honapos babánk igy en nem tudtam menni. Aláirtam és kitöltöttem az adásvételit ugy ment el. De a kis ügyes ugy jött haza h az adásvételit majd egy hét mulva küldi a srác. Ugye erre hiába vártam már lassan 3 hete ott van. Nem akarja a nevére íratni tovább akarja adni. De viszont a napokba jött egy levelem a végrehajtótól h lefoglalták az autót es kivonták a forgalomból. Mit lehet ilyen esetben tenni?
2016. aug. 24. 16:04
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Az én részem valós alá is írtam és már rengetegszer szóltam neki hogy küldje a valós dátummal. Sőt most írtam neki h el ne adja másnak mert lefoglalták. De holnap bejelentem! Mi jogon van nálla ha papir szerint az enyém.
2016. aug. 24. 20:13
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem lopta igaz! De nem is én adtam oda. Most ez olyan hogy én Kis Pista bicigliét oda adom valakinek h használja. Vagy szerződés vagy kocsi.
2016. aug. 24. 20:16
 13/24 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy te a félig kitöltött szerződlést odaadod valakinek, ez maga az okirathamisítás.

A szerződést egyszerre, mindkét félnek, tanúk előtt kell aláírnia.

Ezek szerint te is részes vagy az okirathamisításban. Mivel neked sincs a "vevő" által aláírt szerződésed, ezért az Okmányirodában (vagy tudja ördög, minek hívják most éppen) jobb esetben csak kiröhögnek, rosszabb esetben hivatalból feljelentést tesznek.

2016. aug. 24. 20:18
 14/24 anonim ***** válasza:

De a férjed adta oda, a te tudtoddal és beleegyezéseddel! Ne maszatolj már. Ha a tudtod nélkül vitte el bárki az autódat, bejelntheted, hogy ellopták, de ha te is tudtál erről, sőt tevékenyen részt vettél benne, akkor hiába ugrálsz.

Ebből már így is, úgy is szopás lesz.

2016. aug. 24. 20:20
 15/24 Johnny Bravo ***** válasza:
Kerdezo ezt jol elseszted!Es azt ertsd nar meg,hogy ezt a helyzetet jobb ha magad oldod meg valahogy "okosba",mert ha barmilyen hivatalhoz fordulsz ebbol minimum egy okirathamisitas lesz......amiben te is benne leszel nyakig!
2016. aug. 24. 21:48
 16/24 A kérdező kommentje:
Voltam bent a rendörségen! Nincs itt semilyen okirat hamisítás!
2016. aug. 24. 23:08
 17/24 A kérdező kommentje:
Egyébként én mit hamisitottam meg? Az 3n tudtommal és engedélyemmel vitte el a kocsit és a papírt hogy eladjuk.
2016. aug. 24. 23:10
 18/24 A kérdező kommentje:
Mikor hazajött írtam is a srácnak h nem oké így. küldje azonnal a szerződést.
2016. aug. 24. 23:13
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. aug. 24. 23:23
 20/24 anonim ***** válasza:

Gondolom futár hozza a szerződést? Amúgy ha általad(s) aláírt szerződést adtál más kezébe, akkor azt az autót elbuktad.

Onnantól kezdve a vevőé, még ha nem is iratta át, csak dísztárgyként áll az udvarban.

Mehetsz, ahová akarsz, per nélkül nem kapod vissza. Pláne, ha a végrehajtó elvitte. Attól visszaperelni valamit, az több év.

2016. aug. 25. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!