Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Női kamion sofőr tud érvényesü...

Női kamion sofőr tud érvényesülni?

Figyelt kérdés
24éves vagyok, és 6éve van b jogsim. Minden nap vezetek,és nagyon élvezem. Még mindig nem találtam meg álmaim munkáját, de azthiszem, hogy a kamionsofőrség lenne az, mivel szeretek vezetni. Gondoltam megcsinálom a C+E jogsit, de a család és ismerősök le akarnak beszélni róla, mert szerintük egy nőnek nincs sok esélye ezen a pályán. Gondolnak itt például arra,hogy a sofőrnek sokat kell pakolnia, rakodnia, cipekednie, és az én 55kilómmal nem boldogulnék, és egy kerékcserét sem tudnék elvégezni. Belegondolva, hogyha ezek valóban a sofőr feladatai akkor tényleg nem nekem való ez a munka. Kérdésem tehát, hogy alkalmazna-e igy valaki, hogy én csak vezessek, és ne kelljen a rakodással foglalkozzak?

2016. aug. 24. 06:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mehetnék esetleg billencsre. A billencsesek között több nőt is ismerek. De úgy, hogy te "csak" vezess, más dolgod ne legyen, úgy senki nem fog alkalmazni.
2016. aug. 24. 09:23
 2/11 A kérdező kommentje:
milyen feladatai vannak még a sofőrnek?
2016. aug. 24. 09:30
 3/11 anonim ***** válasza:

pótkocsi le fel akasztás, kerékcsere, cmr kitöltés, vámolás, cégkeresés, le fel rakodás, kompra felállás, szűk helyen, meg illik lemosni a kamiont néha, tisztán tartani...

Emellett kell érzékének legyen a vezetéshez, traktort, pótkocsit állandóan szintezni kell ha lejtőre tolatsz rá, vagy meg fogod törni a szerelvényt.

Kis íven nem fordulsz meg a szerelvénnyel meg le fognak robbanni a pótkocsiról a gumik, és te fizeted a kárt

21/f

Márciusban kapom a papírokat és megyek kamionozni

Aki már benne van majd kiegészíti

2016. aug. 24. 10:02
 4/11 anonim ***** válasza:

Na meg megnézném hogy bír ki egy nő 4-5 hetet kint. Higéniával lehetnek gondok, aki keleti és kényes a fürdésre, annak nem jó

Én itthon is 2-3 naponta fürdök 1 póló 1 gatya 2 napra nekem nem probléma

Nyugaton sem fürdenek ám minden nap

Arra készülj, hogy a parkolóban nézni fognak a férfiak nagyon, meg ez 1-2 beszólás, de inkább nem részletezném

2016. aug. 24. 10:06
 5/11 A kérdező kommentje:
konkrétabban a fizikai mivolta érdekelne, hogyha nemis kell pakolni, akkor milyen teendők vannak amik fizikai erőt igényelnek a kerékcserén kivül?
2016. aug. 24. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:
70%
Keresd meg youtube-on st22lacika csatornáját. Ott első kézből fogod látni, hogy mit kell csinálni. Meg hallod a történeteket, hogy békával a szántón keresztülhúzni a raklapokat, stb...tényleg kell erő. De akár edzhetsz is. Vagy elmehetsz forgózsámolyosra konténerezni, ott a daru emelgeti a cuccokat, legalábbis laikusként kb így tűnik.
2016. aug. 24. 13:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne azt a Lacikát nézd, hacsak nem akarod megutálni az egész szakmát, nekem annak a palinak a látványától is kiütéses leszek....brrrr....

Van egy lengyel, szép szőke leányzó, talán tudnál azonosulni vele:

https://www.youtube.com/channel/UCP5R-AsfGO0qo6xkeGp5W4A

Ez a kerékcsere meg, hm, biztos lesz olyan, aki segít Neked, ennek a csajszinak is segít mindenki, hidd el, a férfiak NAGYON SZÍVESEN segítenek a nőknek, csak tudd utána levakarni őket. :)

Amúgy én is most kezdtem egy cégnél, de jól bepaliztak egyelőre, mert kamion kerekeket mozgatok, és hát a derekam elég rendesen kivan tőle. De van az a mondás, hogy többet ésszel, mint erővel, na én ezt eddig nem tudtam alkalmazni, pedig kéne. :(

2016. aug. 25. 02:48
 8/11 anonim válasza:

Azért a legtöbb cégnél nem engedik még csak azt sem, hogy kereket cserélj. Telefonhívás és jön a szervizes hoz egy jó kereket lecseréli a rosszat meg elviszi.

A fizikai munka max az árurögzítés, ami a spaniferek meghúzása. Arra biztos képes vagy. Persze vannak pl terítő munkák ahol neked kell az árut fel és lerakodni békával, de nemzetközi fuvarozásban ez nem jellemző.

Szerintem ettől ne félj, hogy gyenge volnál.

Viszont azt jelzem, hogy sok hátulütője van a szakmának. Hidd el lehet szeretsz vezetni, de más ha a szeretett kis kocsikádat vezeted 2-3 órát egy nap. Vagy a nagy kamiont minden nap 9-10 órát vezetni! Az már annyira nem élvezet. Meg ott a hosszú távollét, a kis fülkeélet. Nomád életmód ez az otthon kényelmével még csak távolról sem ismerik egymást.

Nőként engem inkább a sok férfi munkatárs aggasztana a parkolóban. Na persze a nagyja normális, de azért akad olyan is aki kiszáll reggel és a te kamionod kerekét hugyozza le majd egész nap bömbölteti a mulatóst és közbe tajt részegen énekel mellé. Aztán ha megtalálják egymást ezek a példányok akkor van csak igazi hepaj a parkolóban a hétvégén :)

Persze ezt is lehet kezelni.

Egyébként én is most vagyok kezdő. Megvan a szép oldala is. És azért keresni is lehet vele.

2016. aug. 25. 22:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia, a busz nem érdekelne kamion helyett? A kereke elég nagy, de az utasok elvileg felszállnak a lábukon, nem kell rakodni őket :) elmész egy utazási irodához sofőrnek, nem vagy egyedül és beutazhatod a fél világot, vezetve ;)
2016. aug. 28. 08:21
 10/11 A kérdező kommentje:
A busz is megfordult a fejemben alternatívaként, de 4évig pincérkedtem, és megundorodtam az idióta emberektől. Gondolom utasok között sincs kevés
2016. aug. 29. 05:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!