Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha összetörik a kocsim, ki és...

Ha összetörik a kocsim, ki és hogyan fizeti az egyéb költségeimet?

Figyelt kérdés

Suzukival járok, ingázok (napi 2x30 km).

Ha pl valaki úgy belém jön, hogy járóképtelen lesz a kocsim (Suzukinál ugye nem nehéz), akkor utána mi van?

-Ki fizeti, hogy a helyszínről elvigyék? Ugye nem olcsó az elszállíttatás.

-Amíg meg nem csinálják, ki fizeti a többlet költségem a munkába járáshoz? (vagy egy sokkal nagyobb fogyasztásúval járok, vagy bérlek egy ugyanilyet, vagy tömegközlekedek - ami szintén drága, és esetemben lehetetlen, mert nem érnék oda a bölcsibe...)

És ha nincs pénzem ezeket magam azonnal állni és majd utólag behajtani (egyszer csak)?

Eddig (lekopogom) sok balesetmentes km van mögöttem, de tegnap is rajtam múlt, hogy figyeltem, mert nem adták meg nekem az elsőbbséget, és kb 30-40-ne mentünk volna össze...

2016. aug. 19. 11:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igen 10-es.

Egyrészt azért járok Suzukival, hogy ne nagyon essen ki a sorból.

Másrészt ha javítani való van, akkor a férjem kocsijával jövök, és ő megcsinálja amíg szabadnapos.

(Vagy a szerelőmhöz adom be, aki közel van a munkahelyemhez, és munkaidőben javít...)

De ha valami óriási hibája lenne ami azonnali javítást igényel, akkor nyilván saját költségből oldom meg. De ha más miatt esik ki a kocsi a mindennapokból, akkor azt is miért nekem kellene állnom???

(amúgy a 4 év alatt 2 alkalom volt, amikor azonnali hibaelhárítás kellett:

1. kuplungbovden elszakadt (mivel volt plusz ezért kb 15 perc volt a javítás)

2.: a kuplung elszállt (a férjem szabadnapján, pedig már 1 hete éreztem hogy baj van - 2 nap alatt megcsinálta)

SZóval SOHA nem hagyott még cserben a Suzukim, SOHA nem kellett helyettesítenem.

Ha a férjem is dolgozik, akkor nem tudnék mivel járni.

Tehát összegezve nagyon remélem, senki nem fog összetörni, mert nem szeretnék más helyett ráfizetni.

2016. aug. 19. 13:55
 12/13 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, ha minden pluszköltségedet alaposan dokumentálod és a kgfb nem téríti, polgári pert meg mindig indíthatsz azután, hogy jogerősen megállapítást nyert, ki a felelős az adott balesetben.

De ott, az adott pillanatban bizony te fizeted ki a hazaútra a buszjegyedet, a roncs elszállítását, a kiesés idejére a tömegközlekedést stb. Legfeljebb majd egyszer valamikor megtérítik neked, ha jó ügyvédet fogadsz.

2016. aug. 19. 13:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm 12-es, ez az igazi válasz a kérdésemre.
2016. aug. 19. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!