Megbuktam forgalmin. Mit gondoltok róla?
Tegnap volt a második vizsgám, ami sikeres lett.
VB mondta, nem vagyok ügyes, viszont az egész vizsgán hoztam ezt a szintet. Nem bizakodó, de innentől rutint kell szereznem.
Onnan, hogy benne van a KRESZ-ben. Tehát külön gratulálok, hogy nem elég, hogy hülye vagy még le is pontozod a helyes választ. Gyengébbek kedvéért:
"35. § (1) Az úttest menetirány szerinti jobb oldalán álló jármű vagy ott levő egyéb akadály melletti elhaladásra (kikerülés) a 34. § (1)-(5) bekezdésében foglalt rendelkezéseket kell - értelemszerűen - alkalmazni."
34. §
(2) Az előzési szándékot - ha az előzés irányváltoztatással jár - irányjelzéssel [29. § (2) bek.] jelezni kell.
Ez ennél egyértelműbb nem is lehetne. Baromság? Igen, de attól még így van.
Én úgy tudom, hogy amíg a kikerülés nem jár a felezővonal vagy képzeletbeli felezővonal érintésével vagy átlépésével akkor nem kell jelezni a kikerülést.
Plusz visszatérési szándékot kereszteződésnél nem jelzünk, mert azt hiszik, hogy a jobbra levő útra szeretnél bekanyarodni.
Legalábbis az én oktatóm nekem így tanította.
Plusz mindentől kell tartani legalább fél méter (1 ajtónyi) oldaltávolságot vezetés közben, biciklisnél meg a biciklis magasságához mérten, mert ha 180 cm mgasa, és eldől akkor fél méter nem lesz neki elég.
Megkérdeztem utána én is pár embert, vegyesen, olyat aki frissen szerezte vagy már régóta jogosítvánnyal rendelkezik. Nekem is a felezővonalat mondták, akkor én is ezért voltam lefagyva, de felesleges lett volna vitáznom. Dühös voltam nagyon, mert mindenem meglett elsőre, de mégis a végén csúsztam. Szerencsére rá két hétre kaptam időpontot, aminek örültem azért.
Azóta nem vezettem sokat, de nekem jobban tetszik, hogy nem ül mellettem senki. Most minden héten minimum 3-4 napot vezetek, napi 20-30 kilométert. Dízel a kocsi itthon, így elsőre fura volt, hogy van még egy "gázpedálom" . :D Konkrétan fék, kuplung és kis gázzal eddig akkora emelkedőn kimentem stop táblánál, hogy csak csodálkoztam. :D Oktatóautóval kézifék, kuplung fogópontnál és kellő gáz kombóval tudtam kimenni. Egy biztos nagy barátom most a dízel kocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!