Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megbuktam forgalmin. Mit...

Megbuktam forgalmin. Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
Buszmegálló előtt sorra álltak a parkoló autók, jól belátható főútvonalon mentem. Sávom akkora volt, hogy épphogy értem a felező vonalat. Elmentem az autók mellett. Ezért buktam meg. Értem, hogy kell jeleznem a kikerülést, de nem jött senki és már rég kijjebb mentem. Ha rendesen bemegyek a sávba akkor a buszmegállóba bemegyek, nem látom a kikerülésnél rendesen a szembejövő forgalmat. Kíváncsi lennék, ki mit gondol. Utána mondta a vb álljak félre, sikertelen.

2016. aug. 8. 11:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem is kell, simán átmész ha jól vezetsz, ennyi.
2016. aug. 9. 11:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Cseh Tamás is megmondta: "Volt már ilyen, és lesz ilyen még."
2016. aug. 9. 15:08
 13/20 anonim válasza:
Nekem is nemrég volt forgalmim és én is megbuktam:D pont az index miatt. balra kanyarodó sávban álltam mivel meg kellet adnom az elsőbbséget. Jobban figyeltem a forgalomra és elfelejtettem indexelni tehát jogosan buktam meg. Minden szarnál indexelj:D Sok sikert a következőre.
2016. aug. 12. 21:22
 14/20 A kérdező kommentje:

Tegnap volt a második vizsgám, ami sikeres lett.

VB mondta, nem vagyok ügyes, viszont az egész vizsgán hoztam ezt a szintet. Nem bizakodó, de innentől rutint kell szereznem.

2016. aug. 31. 15:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Na, gratulálok! 5 nap mire megvan a jogsi vagy 1 hét, lényeg, hogy hamar meglesz. Beülsz a járgányba és lesz rutinod egy kis idő múlva. Csak ügyesen.
2016. aug. 31. 15:15
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Mi ez a hülyeség, hogy sávon belül is jelezni kell a kikerülést? Honnan vettél ilyeneket?
2016. nov. 3. 18:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy benne van a KRESZ-ben. Tehát külön gratulálok, hogy nem elég, hogy hülye vagy még le is pontozod a helyes választ. Gyengébbek kedvéért:

"35. § (1) Az úttest menetirány szerinti jobb oldalán álló jármű vagy ott levő egyéb akadály melletti elhaladásra (kikerülés) a 34. § (1)-(5) bekezdésében foglalt rendelkezéseket kell - értelemszerűen - alkalmazni."

34. §

(2) Az előzési szándékot - ha az előzés irányváltoztatással jár - irányjelzéssel [29. § (2) bek.] jelezni kell.

Ez ennél egyértelműbb nem is lehetne. Baromság? Igen, de attól még így van.

2016. nov. 3. 18:34
 18/20 anonim válasza:

Én úgy tudom, hogy amíg a kikerülés nem jár a felezővonal vagy képzeletbeli felezővonal érintésével vagy átlépésével akkor nem kell jelezni a kikerülést.

Plusz visszatérési szándékot kereszteződésnél nem jelzünk, mert azt hiszik, hogy a jobbra levő útra szeretnél bekanyarodni.

Legalábbis az én oktatóm nekem így tanította.

Plusz mindentől kell tartani legalább fél méter (1 ajtónyi) oldaltávolságot vezetés közben, biciklisnél meg a biciklis magasságához mérten, mert ha 180 cm mgasa, és eldől akkor fél méter nem lesz neki elég.

2016. dec. 9. 00:49
 19/20 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem utána én is pár embert, vegyesen, olyat aki frissen szerezte vagy már régóta jogosítvánnyal rendelkezik. Nekem is a felezővonalat mondták, akkor én is ezért voltam lefagyva, de felesleges lett volna vitáznom. Dühös voltam nagyon, mert mindenem meglett elsőre, de mégis a végén csúsztam. Szerencsére rá két hétre kaptam időpontot, aminek örültem azért.

Azóta nem vezettem sokat, de nekem jobban tetszik, hogy nem ül mellettem senki. Most minden héten minimum 3-4 napot vezetek, napi 20-30 kilométert. Dízel a kocsi itthon, így elsőre fura volt, hogy van még egy "gázpedálom" . :D Konkrétan fék, kuplung és kis gázzal eddig akkora emelkedőn kimentem stop táblánál, hogy csak csodálkoztam. :D Oktatóautóval kézifék, kuplung fogópontnál és kellő gáz kombóval tudtam kimenni. Egy biztos nagy barátom most a dízel kocsi.

2016. dec. 13. 16:50
 20/20 A kérdező kommentje:
Azt tudom még javasolni, hogy használjátok az indexet két-három kattanásig mindig, ha vizsgáztok. Én már párszor majdnem elröhögtem magam, de mondom nem fogtok valami apró dolog miatt meghúzni. :D
2016. dec. 13. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!