Vezetésnél normális ez egy oktatótól?
Ma vagyok túl az 5-6. vezetésórán, de úgy érzem az oktató nagyon félti az autóját.
Az elején elmondta, hogy hozzám fog érni, mert máshogy nem lehet, az még rendben volt, hogy a kormányba belenyúlt, de ma például olyan hirtelen kapott oda, ráadásul olyan helyen ahol egyedül is be tudtam volna fordulni, hogy megkarmolt. A legújabb szokása pedig az, hogy odanyúl és leveszi a lábam a pedálokról, ahelyett, hogy azt mondaná ne nyomjam. Ez utóbbi másoknál is így van? Utána pedig mindig elnézést kér, hogy "muszáj volt". A telefonja kezdőképernyőjén egy meztelen nő van, ezért is merült fel a kérdés, hogy a tényleg ennyire félti a kocsiját vagy csak taperolni akar-e.
A másik dolog, hogy már az első két óra után, a 3-4 óra óta a tanulópályára is én viszem az autót, de például ha egy kátyút kell csak kikerülni akkor is belenyúl a kormányba, esélyt se ad, hogy egyedül megpróbáljam. Ez normális?
Ma hosszú nadrágban mentem, így csak egyszer a forgalomban nyúlt oda a lábamhoz, hogy ne nyomjam a gázt tovább.
Szerencsére valahonnan elkotort a tanpályán egy vizsgapapírt és azt nézegette, így nyugodtan be tudtam parkolni elölről és hátulról is a parkolóba anélkül, hogy folyton belenyúlt volna a kormányba.
Mikor elindultunk a tanpálya felé, akkor egy ember átment előttünk az úton, elengedtem, mire az oktató megszólalt: na most elterjed majd a hír, hogy vezetsz. Mire én mondtam neki, hogy nem ismerem az illetőt, mivel ~4 évig nagyon nem is tartózkodtam az egyetem miatt a településen. Erre erősködött, hogy attól ő még ismerhet, stb. Majd azon csodálkozott, hogy akkor hány éves lehetek, ha lassan végzek az egyetemen, mert ő 18 köré tippelt. Mondtam neki, hogy 23 vagyok, kb. az óra közepén a tanpályán gondolt egyet, elővette a kartonomat és megnézte, hogy jé, tényleg 93-ban születtem.
Majd az óra végén azon problémázott, hogy milyen csendes vagyok, ez alatt állítólag azt érti, hogy keveset kérdezek. Erre feltettem neki a kérdést, hogy mégis mit kellene még kérdeznem? Ugyanis amit nem értek azt meg szoktam kérdezni. Erre azt válaszolta, hogy másokhoz képest kevés a kérdésem, a többiek állítólag sokkal többet kérdeznek.
Szóval nem értem magát az embert, már egyáltalán nem szimpatikus. A páromnak, illetve a szüleimnek meséltem, ők azt mondják, hogy ne váltsak, mert ennél még rosszabbat is kifoghatok.
Te csökött agyú, majdnem 24 éves voltam akkor, csak az oktató 17-nek nézett, ezért mert fogdosni. Elég szomorú, ha számodra elfogadott, hogy fogdossa az oktató a tanulót! Na meg mikor a tanuló nem hagyja, akkor közli, hogy legalább 100 órát kell majd vennie és a többi.
Egyébként 11 óra után oktatót váltottam, elsőre levizsgáztam és azóta sem volt balesetem.
Úgyhogy köszönöm az érdekfeszítő hozzászólást, nem volt a segítségemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!