Vezetésnél normális ez egy oktatótól?
Ma vagyok túl az 5-6. vezetésórán, de úgy érzem az oktató nagyon félti az autóját.
Az elején elmondta, hogy hozzám fog érni, mert máshogy nem lehet, az még rendben volt, hogy a kormányba belenyúlt, de ma például olyan hirtelen kapott oda, ráadásul olyan helyen ahol egyedül is be tudtam volna fordulni, hogy megkarmolt. A legújabb szokása pedig az, hogy odanyúl és leveszi a lábam a pedálokról, ahelyett, hogy azt mondaná ne nyomjam. Ez utóbbi másoknál is így van? Utána pedig mindig elnézést kér, hogy "muszáj volt". A telefonja kezdőképernyőjén egy meztelen nő van, ezért is merült fel a kérdés, hogy a tényleg ennyire félti a kocsiját vagy csak taperolni akar-e.
A másik dolog, hogy már az első két óra után, a 3-4 óra óta a tanulópályára is én viszem az autót, de például ha egy kátyút kell csak kikerülni akkor is belenyúl a kormányba, esélyt se ad, hogy egyedül megpróbáljam. Ez normális?
Erre nincs egzakt válasz. Nekeditató, és én még nem találkoztam olyannal, aki százas lett volna. Az egyik üvöltözik, a másik linkeskedik, a harmadik tapizik.
Olyan idiótát kell választani a sokféléből, aki számodra kevésbé irritáló
Ha idegesít, nem bízol benne, kérj másik oktatót, van elég.
Az enyém annak idején kivezettetett egy erdős területre, és le akart smárolni. Előtte minden parkolásnál megnézette velem, hogy megfelelő távolságra van-e a kerék a padkától, át kellett hajolnom rajta, a harmadik ilyennél meguntam, kiugrottam a kocsiból, és kívülről néztem meg, utána nem szórakozott ezzel. 18 éves naiv kis hülye voltam, fel sem merült bennem, hogy egy vállamig érő 50-es, nős pasi rám akar mozdulni, amíg ki nem nyilvánította egyértelműen. Szóltam apámnak, aki elkísért a következő órára. Nem tudom, mit mondott az ürgének, de onnantól hál'istennek még véletlenül sem ért hozzám.:-)
Ha már ide kiírtad, akkor biztosan frusztrál a fickó.
Az én oktatóm állandóan kiabált velem. Egyszer úgy felhúzott a kiabálással, hogy félreálltam, kiszálltam, és mondtam neki, hogy többé nem jövök. Aztán egy tök normális fickó volt után az oktatóm. Jó döntés volt leváltani. Sokkal nyugodtabb volt a vezetés, én sem stresszeltem.
Először szimpatikusnak tűnt, rosszabbra számítottam az ismerőseim elmondásai alapján, de minél több órát veszek vele annál unszimpatikusabb.
Főleg a mai napon két érthetetlen dolgot is csinált:
1. Tolatnom kellett emelkedőn, parkoláshoz. Előtte ugyanazt csináltuk, ugyanott, mondta, hogy nyomjam be a kuplung mellé a gázt is, különben elgurul vagy megáll az autó, kevés a kuplung. Másodszor mikor egyedül kellett volna csinálnom (persze mindig mondta közben mit csináljak, legtöbbször bele is nyúlt a kormányba), akkor nyomni akartam a gázt is, mert előtte azt mondta kevés ide a kuplugos elindulás és rám szólt, hogy ne nyomjam a gázt. Erre az autó elindult előre a lejtőn, mondta, hogy nyomjam a kuplungot jobban, mire az autó leállt, mert a kuplung már teljesen fenn volt.
Tehát önmagának mondott ellent.
Másik dolog, hogy a héten kezdtem a vezetést, egy heti (2*3) órára adtam neki előre pénzt, majd mikor kiszálltam az autóból utánam szólt mutatva a kartonomra ragasztott cetlin amin egy 6-os szerepelt, hogy "letelt a 6 óra..."
Ezzel célozva arra, hogy legközelebb hozzak még pénzt. Pedig az első órán is már rögtön azzal kezdtem, hogy mikor fizethetek, tehát azt se lehet mondani, hogy tróger lennék és úgy kellett könyörögnie a pénzért. Emlékeztetni meg szerintem normálisabban is lehetne ennél.
Egyébként oktatót váltani hogy lehet? Neki is kell szólni és meg kell indokolni vagy elég csak az iskolavezetőnek szólni, hogy váltanék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!