Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kinek van elsőbbsége?

Kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés

Egy kereszteződésbe érek nekem van egy stoptáblám én jobbra kis ívben, szembelévőnek egy elsőbbségadás kötelező táblája Ő balra nagy ívben akar kanyarodni, velünk merőlegesen haladó úton forgalom.

Ha megadtuk a merőleges úton közlekedőknek az elsőbbséget, utána kinek van elsőbbsége?!

2010. ápr. 15. 18:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

" ... A városunkban is volt ilyen kereszteződés. Sokakat megtévesztett és a gyengébbek kedvéért a másik oldalra is STOP táblát tettek ..."

ha csak ezt az esetet is nézzük. Itt a gyengébbek biztosan a "macisajt" felől érkezők voltak (nyilván a félreérthető táblát cserélik le, nem pedig a másikat!), hiszen ők nem értelmezték jól az elsőbbségadási kötelezettséget. Gyanítom ott a legtöbb kialakult veszélyhelyzetért a nem megálló, "macisajtos" táblás vezetők voltak okolhatóak, nem pedig a STOP táblás, különben megállók ...

Egyébként nem életszerű az adott helyzet, ilyen helyeken illik mindkét oldalon STOP táblát kihelyezni, én magam nem is találkoztam az említett "félmegoldással" soha

maci

2010. ápr. 16. 17:23
 12/13 anonim válasza:
A jobbra kis ívben kanyarodónak van elsőbbsége. Nem tanultál KRESZt?
2012. ápr. 20. 23:57
 13/13 anonim válasza:

"A városunkban is volt ilyen kereszteződés. Sokakat megtévesztett és a gyengébbek kedvéért a másik oldalra is STOP táblát tettek, de egyébként az elsőbbség adás táblásnak van elsőbbsége, függetlenül attól merre kanyarodik és mekkora ívben.. A STOP táblánál meg kell állni és megvárni a többit.. A merőleges útról érkezőt és a szemből elsőbbségadás táblásat is, mivel neki nem kötelező megállnia sem."

Szerintem nálatok a városvezetés is hozzád hasonlókból áll. Úristen...!

2012. ápr. 21. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!