Kinek van elsőbbsége?
Egy kereszteződésbe érek nekem van egy stoptáblám én jobbra kis ívben, szembelévőnek egy elsőbbségadás kötelező táblája Ő balra nagy ívben akar kanyarodni, velünk merőlegesen haladó úton forgalom.
Ha megadtuk a merőleges úton közlekedőknek az elsőbbséget, utána kinek van elsőbbsége?!
Neked van elsőbbséged.
(Már ha jól értelmeztem a kérdést)
Szóval van egy főút középen és neked és a szembejövőnek elsőbbséget kell adni. Vagy ha arra irányult a kérdésed, hogy a stop tábla és a sima macisajt között van-e különbség, akkor nincs, csak annyi, hogy stop táblát általában beláthatatlan útkereszteződéshez teszik és meg kell állni előtte.
o.O Hát én ilyet még nem láttam, mert ugye ha az egyik feléről indolokt a stop tábla, akkor a másikról miért nem, de szerintem a STOP az erősebb tiltás, tehát ott ugye meg kell állni minden esetben, és újraindulni, míg elsőbbség adás kötelezőnél nem.
Szóval nem neked.
szerintem meg ha megadtuk az elsőbbséget a merőleges útnak, utána a táblák érvényüket vesztik és kanyarodási szabály lép életbe...
Igazából fogadtunk egy sráccal, de szerintem nekem van igazam...
Igazából nem erősebb a Stop tábla, hanem az elsőbségadás kötelező...ilyen szempontból nincs olyan h erősebb, stop azért kell h tuti megállj a beláthatatlan kerezsteződésben. Ennyi. Szal te mész.
+ azért is a tiéd, mert te mész kisebb ívben, ő majd halad utánad
stop után kis ívben kanyarodónak van elsőbbsége
16/f(nincs jogsim)
Teljesen egyértelmű:
Ha egy útkereszteződésben egy időben álltok az említett táblák előtt, az áthaladási sorrendet az egymással fennálló elsőbbségadási kötelezettség határozza meg. Ha egyazon útra, egyazon sávba akartok, egy időben bekanyarodni, a jobbra kis ívben kanyarodónak mindig elsőbbsége van az ugyanoda, balra nagy ívben bekanyarodni szándékozóval szemben. a STOP tábla csak a megállás mindenképpeni előírásásban különbözik a "sima" elsőbbségadási kötelezettséget előíró táblától. Ha úgy vesszük, a "macisajt" tábla is azt írja elő, hogy elsőbbségadási kötelezettség esetén nem mehet tovább az onnan érkező. Márpedig a kanyarodási szabályok szerint a jobbra kanyarodóval szemben neki is elsőbbségadási kötelezettsége van, ergo NEM mehet tovább addig, míg amaz el nem haladt, vagy elsőbbségéről nyilvánvalóan le nem mondott.
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!