Ma mostani elméleti KRESZ mennyire nehéz? Annyira, hogyha 1 hónapot tanulunk rá akkor sikerülhet vagy pedig csak az agytrösztök tudják megcsinálni?
Gyakorold a programot, és menni fog. Én 3x végigtoltam a teljes kérdésbankot, amiből 98%-ban helyes választ adtam.
Van egy-két kérdés amit máshogy értelmeztem, de összegezve egy kérdést rontottam el vizsgán, és azt is csak azért mert a mozgóképen szereplő rendőr az utolsó másodperc legvégén elfordult.
Nekem megvan a program, az utolsó ismert teljes adatbázissal (tartalmazza az összes vizsgakérdést).
A felülete kicsit másabb mint a megszokott, (futtatható állományos, exe-s). Ezt böngészőben lehet megnyitni, és akár telefonon is lehet gyakorolni. Feltöltöm netre ha érdekel valakit.
Kiegészíteném még a fenti hozzászólásomat.
A KRESZ vizsga átlényegült 90%-ban szövegértéssé. Nyakatekert megfogalmazás, sőt olyan rendőri szituáció, ahol nincs képpel illusztrálva.
Dolgoztam egy telephelyen pár évig, az ottani egyik időtöltés a vizsgák, oktatások nézése volt (több száz alkalom). Portán voltam, a kamerarendszert nézhettem.
Igaz a mondás, ahány ház annyi szokás. Több száz órányi felvétel is készült, de a bürokrácia miatt nem tölthetek fel.
Pár tipikus, és extrém helyzetet osztok meg veletek. Az évek után már a vizsgabiztos járásából tudtuk, hogy ki a soros.
"A" kategória, rutin
- Az ábrándozó. Mindenfele néz, alig beszél, a vizsga végén ha valakinek nem sikerült, az azért volt mert vagy felborult, vagy nekiment a másiknak, esetleg a vizsgabiztosnak (egyszer történt, de műszaki hiba miatt -elszakadtak a fékcsövek, egymás után). Habár elkormányzással elkerülhető lett volna a vizsgabiztos felborítása.
- Az állandó siető. "Ferikém" siessünk, mert még nem reggeliztem, ebédeztem...
Másik eset, mikor ment a busza, és miközben vizsgáztak, már a papírokat írta, végeztével odaszólt, hogy a vizsga megvan, a motorokat lehet betoni.
- A bunkó(k)
"Így kell megjelenni a vizsgára? Hogy néz ki a haja?"
"Ilyen ruhát a madárijesztők hordanak"
"A mobiltelefonokat jobb lesz kikapcsolni a vizsgán, nem szeretem ha megzavarják a vizsga menetét"
"Ilyen cipőben az állatokat etetik"
"Büdös a szája, ha beszél forduljon el"
"Kissé idős magához az a nő. - Az a nő, az anyám"
"Kinek van ennyire izzadt szaga? Tudom, hogy drága a víz, de vannak közkutak"
"Ilyen mosollyal nyert egy utat a csillagba"
"Nem szeretem a tetoválásokat. - Az nem tetoválás, hanem kórházi öltés"
"Látom jó kedve van, nem sokáig"
"Aki bőgetni kezdi a motort, azt megbuktatom"
"Ha felborítják a bójákat nincs gond, összeszedik, mert következő alkalommal is szükségük lesz rá"
"A világítással nem játszunk. Fényorgonát a Tescoban lehet venni"
...
- A nagyothalló
Kezdhetjük?... 10 mp után a vizsgabiztos odafordul az oktatóhoz majd jelzi, hogy lehet kezdeni a vizsgát
Volt rá példa, hogy otthon hagyta a szemüvegét, és úgy vizsgáztatott le 2 tucat motorost, hogy az orráig sem látott.
Közben felborítottak pár bóját, letették a lábukat, nem irányjelzőztek, sőt az egyik még a bukósisakot is elfelejtette feltenni
- A sánta, akit mindenhova autóval kellett vinni
Szakadó esőben, mikor a víz hempergett a pályán volt aki vizsgáztatott, és volt aki megírta a papírokat
Előfordult, hogy az egyik motor oldaltámaszába megbotlott az okató, majd a vizsgabiztos, aki el is feküdt mellé.
Volt egy nagyothalló tanuló, aki kérte az oktatások ideje alatt, hogy beszéljenek vele hangosabban mert a sisak sokat tompít.
Végül sisak nélkül gyakorolt.
Ezen kívül számtalan eset történt, ezek maradtak meg leginkább. Sok korrekt vizsgabiztost is láttam, vagyis döntő többségük kiváló volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!