Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Bulgáriába szeretnék autóval...

Bulgáriába szeretnék autóval menni Szerbián keresztül. Hogy tervezzem az útat?

Figyelt kérdés
Melyik benzinkútakat kerüljem ?Esetleg tudtok-e térképet az ajànlott kútakról?Nis körül szeretnénk megszàllni egy motelban,van -e arra a pálya mellett motel ,illetve biztonsàgos-e,gondolok itt arra hogy kell-e tartanom autó feltörèstől lopàstól?Vagy menjek le egyszerre és ne àlljunk meg aludni?Vagy ha nagyon elálmosodok aludjak egy picit egy parkolóban a kocsiban ?Válaszokat köszönöm
2016. máj. 31. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Google map-on meg tudod tervezni minden téren.
2016. máj. 31. 10:15
 2/12 anonim ***** válasza:

El lehet menni egyszerre a bolgár tengerpartig, ha hozzá vagy szokva a hosszú menetekhez.

Én voltam többször, de nem mostanában, legutóbb 7 éve, tehát az infóim akkoriak, akkor a Török - Riviéráig mentünk kocsival. Görögországban is voltam turistaként, kamionnal évekig lejártam oda.

Szeged, Röszke Nis - ig pályán mész. Vannak motelek is útközben egyébként, ez elég forgalmas útvonal, a máshol is ajánlott óvatosság elegendő.

Fizetőkapuk vannak, készpénzes, válts dinárt a határon, hogy mennyi volt oda - vissza az útdíj, már nem emlékszem, nekem mindig volt dinárom, levám valamennyi mindig a zsebemben abban az időben, mert kamionnal sokat jártam arra. Ha jól emlékszem Nis - ig négy kapu van Belgrád után csak ticket - et kapsz.

Sebességre figyelj, mindkét országban szeretnek mérni, de ha megfognak korrumpálhatóak, figyeld a többi közlekedőt, villogni is szoktak, ha rendőr van.

Nisnél írja Szófiát, ott csapsz egy balost, Dimitrovgrád felé mész, ott a határ. Szófiai körgyűrűn vigyázz, sok a rendőr, mérnek, vannak lápmás kereszteződések, ott svéd "ablakmosók" szoktak pénzt követelni a szélvédő összegányolásáért. Hajtsd el őket, mint a magzatvizet.

Buleszban matrica van, határon kapható, meg általában az OMV kutakon mindig szokott lenni. OMV van mindkét országban, a szerbeknél MOL is, a saját hazai márkájú kútjaik, nincs gond egyikkel sem. Én mindig OMV - nél tankoltam, kártyát elfogadnak, úgy mint itthon.

Pl. Belgrád után kb. 100 km, Lapovo, OMV, ott tudsz tankolni, kávézni, kamionnal sokszor aludtam ott, lejjebb Alekszinác, azt hiszem az is az OMV, az már Nis előtt van.

2016. máj. 31. 10:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !!!!!
2016. máj. 31. 12:45
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Le lehet nyomni 1 húzamban az utat.

Fárasztó de így nem vesztesz el 1 napot a nyaralásból.

gps el menj(ugy tuti nem tévedsz el, és gyorsabban is haldhatsz mert nem kell a térképet nézegetni ha elbizonytalanodsz) és legyen nálad helyi valuta ha a rendőrt meg kell kenni

A szerb rendörök szeretnek a magyar autósokkal genyózni.

2016. máj. 31. 13:41
 5/12 A kérdező kommentje:
egy 9 és egy 11 éves gyerekkel megyünk...bár bírják a strapát,de úgy gondolom ha le is megyek egyszerre akkor az a nap már úgy is kapufa,s inkább aludnénk 5-6 órát és nem úgy esnék le a partra :)
2016. máj. 31. 16:47
 6/12 anonim ***** válasza:
42%

Hajnalban(mondjuk 5-6 kor elindultok) akkor kb este 8 ra odaértek.

Szerintem 9-11 éves gyerekkel bele lehet vágni.

Kérdés hogy te bírod majd-e a vezetést végig.

Ha két soför van és váltjátok egymást akkor meg sima ügy.

A gyerekeknek jó kaland szerintem:)

2016. máj. 31. 17:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Délutàn 2-től lehet a szállodaszobàt átvenni
2016. jún. 1. 15:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Én elmondom mit csinálnék - csináltam már sokszor.

Elindulnék este tízkor, éjfélkor a gyerekek majd szunyókálnak úgy is, nincs meleg, kisebb a forgalom, a határok nem annyira zsúfoltak, kevesebb a rendőr, jobban lehet haladni. Egy csomag keksz, szotyi, sósmogyoró az asszony szunyókál, nem kelepel bele, tolnám 140 - 150 - nel, korán reggelre a bulesz határon lennék, meg sem állnék odáig csak a határon meg tankolni. Ha nagyon nyúlik a képem, kiállok egy - két órát horpasztani. Még megtalálom a szállodát, becsekkolás stb, az is idő. Ha túl korán érnék oda, bedobnék pár sört, elmennék kajálni, esetleg csobbanni egyet a plázson.

Mikor a Török - Riviérán voltunk, első nap lementem Edirnéig, második nap Antalya - ig. Persze akkor még nem volt gyerekünk.

2016. jún. 1. 15:12
 9/12 A kérdező kommentje:
Hakapeszi...én is erre a megoldásra hajlok
2016. jún. 1. 18:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Az éjszakai autózást csak rutinos soföröknek ajánlom.

Például akik abból élnek hogy vezetnek.

Ők bírják.

Az úrvezetőknek nagyon megterhelő!

2016. jún. 2. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!