C+E jogsi munkaügyön keresztül?
3 módon lehet "ingyenes" jogsid.
1. és a legjobb: Munkaügyin keresztül: Ez nem mindig van, sőt, ritkán, habár régiótól függ, itt ritkán. Kifizetik, megcsinálod és menj a dolgodra, nem köteleznek el, nem irattatnak alá semmit, és nem is köteleznek el.
2. Van ez a 6000 ingyenes jogosítvány program (erre már nem lehet jelentkezni azt hiszem), amin keresztül lehet ingyenes jogsit szerezni, ezt elvileg a Waberer's csinálja, vagyis a Gyuri bácsi kezdeményezése, nem tudok sokat erről, lehet ugyan az mintha magához a Waberershez jelentkeztél volna.
3. Waberer's vagy valamelyik frenchisán keresztül. Itt keményen elköteleznek, ha nincs semmi akkor akár milliós nagyságrendileg is, 1,5 év az aláirandó, nem részletarányos szal ha 1 év 4 hónap után mész el akkor is vissza kell fizetned. A bérezés meg annyi amennyi a papíron van gondolom amit aláírsz. Az én városomban nem volt ilyen képzésük, fel akartak küldeni Szegedre (innen 100 km) heti 2x, és fizessem magamnak az utat 2 hónapon át.
De hát 1,5 évet kibírhatsz, azt mondják ugródeszkának jó, én nem tudom nem próbáltam még, saját költségen csinálom, de a végén lehet ott kötök ki csak elkötelezés nélkül. Azért sok szerencsét ;)
Munkaügy központon keresztül külön idegrendszer kell az egészhez, mert hozzá nem értő kiscsajok szórakoznak csak az időddel, végül nem lesz belőle semmi.
Az egész megyéből indítanak 20 embert, egy megyében van több ilyen központ is, tehát központonként max 2 embert indítanak. Ha meg nincs létszám, nem indul el. Hitegetnek, hogy majd lesz. Nem lesz. 1 év múlva. De akkor meg nem fogsz tudni róla...
A 6000 jogsis dolog nagyon komolytalan, régóta húzódik az egész, és még mindig nincs belőle semmi. Egyértelmű pénzlenyúlás csak.
Javaslom, csináld meg önerőből a C-t, az E-t már megelőlegezi a waberer, de alá kell írnod másfél évet...
Ha meg időközben meggondolod magad, egy rakat kötbért kell visszafizetned.
Üdv!
Hozzászolnék én is a témához.
Munkaügyin keresztül jelentkeztem a tanfolyamra: C+(C+E)+GKI ez 470 000Ft plusz ezen felül fizetik a bérletemet Egerbe ez nekem 270 000Ft Tehát megspórolok 740 000Ft-ot. Azért ez nem kevés pénz! 5 hónap lesz mire végzünk. Mindenképp érdemes jelentkezni! A felvételi nálunk egy B kategóriás kresz teszt volt. Akik ezen megfeleltek azoknak le kellet tenni a PÁV III-at önerőböl ami 8600Ft plusz az utazásod Budapestre. Majdnem 3 hónap telt el mire a tesztírástól eljutottunk a kezdésig. Ezek tekintetében el tudod dönteni megéri-e neked jelentkezni, vagy kigazdálkodod önerőből.
A 6000 ingyen jogsit is körbejártam. Ha Munkaügyin keresztül nem jött volna össze akkor ott is megpróbáltam volna. El kell kötelezned magad egy céghez (Waberer, Horvát Rudi, Gartner..stb) és a tanfolyam ideje alatt ők fizetnek neked ösztöndíjat (úgy halottam olyan 40 000Ft/hó körül). Itt a PÁV-ot is fizetik és ugyan úgy a C+(C+E)+GKI-t viszont ha jól tudom a bejárást nem és egyenlőre még csak Pesten indulnak képzések. Még mindíg lehet jelentkezni az OFA honlapján.
Röviden ennyit tudok elmondani. Érdemes komolyabban belemélyedned a témába, és nem csak eme "nemes" oldalon ha komolyan foglalkoztat a téma.
Üdv!
bátyám január elején végzett munkaügyön keresztűl jogsival, úgy 5-6 hónap volt, de már kamionban van mint "betanuló".
Aki nem végezte el annak könnyen nagy a szája. Még, hogy nem lehet megcsinálni munkaügyön keresztűl meg csak szórakoznak veled... :D
Csak az adja az észt aki ténylegesen tapasztalt :)
És igen teljesen fizetett mindent a munkaügy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!