Kell írnia a szülőnek papírt ha ki szeretnék menni az országból?
Ma délután a párommal ki szeretnénk menni Németországba a rokonaihoz és az a kérdésem lenne hogy ha van útlevelem akkor kell a szülővel íratni egy papírt?
Vagy ez hogy működik?
16 éves vagyok,a párom 20.
Ő már úgymond felnőtt akkor nem kell a papír vagy kell?
Romániába már voltunk egy párszor és oda nem kellett semmi féle papír csak a személyigazolványom.
Németországba akkor miért kérnek el vagy miben különbözik az egész?
Nem engednek át a határon ha nincs papír?
Anyuék vidéken laknak én fent vagyok Budapesten és így nehézkes lenne a papírt kézhez vennem még indulás előtt.
De bonyolult vagy öcsém.
Felhívod anyucit.
-He, elvihet a bikám Németbe mutter?
-Nem bánom vigyen, de vissza se hozzon.
-Jóvan, akkor írok róla papírt.
-Jóvan, csá!
És megírod a papírt majd aláírod helyette. Na bumm. Ha valóban elengedett akkor nem lesz belőle baj, a rendőrség nem megy ki hozzá aláírást ellenőrizni.
"Kedves" utolsó hozzászóló.
Lehet hogy te így beszélsz anyukáddal de én tisztelem és becsülöm azért mert felnevelt.
Sok mindent köszönhetek neki és egyszer nem mondtam neki azt hogy "muter,csá" stb.
Tisztelettel beszélek vele.
Lehet hogy a többi 15-16 éves így beszél a szüleivel ahogy te leírtad de én nem lennék rá képes.
Feltettem egy kérdést mert biztosra akartam tudni rá a választ.
De ha ez téged zavar akkor sajnálom,hogy ilyen téren nem vagyok tájékozott.
Kedves tisztelettudó Kérdező!
Örülök hogy nem így beszélsz anyukáddal, én sem az enyémmel (és másével sem!!). A válasz lényege nem a beszédstílus volt, bár azt hittem ez egyértelmű. A lényeg az volt hogy egy nagyon egyszerű dolgot teljesen fölösleges napokon keresztül túlgörcsölni. Ha anyukád engedélyével mész, akkor nem fog feljelenteni.
Tehát mindegy hogy ki írja alá a papírt!
Akkor lehet ilyenbòl bajod, ha az engedélye nélkül írod meg és mész el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!