Stew balog kérdése:
Harmadik országból behozott autómat nem vámoltattam le mikor az eu. Ba beléptem vele P . -s rendszámmal. Igy vissza ki kellene Svájcba vinnem vámoltatni?
Figyelt kérdés
Vagy van valahol közelebb az eu. -ban? Mondjuk austria, Németorszag valaahol? Egy pontos cim vagy valami segitene!2016. márc. 17. 09:39
1/5 anonim válasza:
Hamburg és Dover, ahol biztosan van EU vámudvar.
2/5 anonim válasza:
Azért az nem egészen így működik. Vásárlás után hazafelé meg kellett volna csináltatni a vámnál az okmányokat. Én kamionos vagyok. Svájcból a T okmánnyal szoktunk fuvarozni. Ezzel a kiállított okmánnyal kell menni a kijelölt magyar vámra. Gondolom autóbehozatalnál is íg, működik. Jobban jársz ha bemész a legközelebbi vámhivatalba és megkérded hogy ilyenkor mi van. Hibáztál, nem kicsit hanem nagyot!
3/5 anonim válasza:
Simán levámoltathatod Magyarországon is, csak lehet többe fog kerülni, mert másképp számolnak, mint a németeknél.
4/5 A kérdező kommentje:
Az igazat bevallva informálódtam én is ez ügyben,és állítólag a kishataron ki kell vinni az autót svájcba és a nagyon bejönni és ott tudnám levámoltatni,mintha akkor jönnék hazafelé....
Szerintetek ez így járható??
Mellesleg tényleg Magyarországon a tax ár 10 %-a+ áfa,míg kint a vételár 10%.-a+áfa!!!!
Azért szerintem nem mindegy!!??
2016. márc. 24. 06:19
5/5 anonim válasza:
Nagyjából erre gondoltam, amikor azt írtam, másképp számolnak a magyarok.
Kivinni csak a vám mértéke miatt érdemes, egyébként bármelyik vámudvarban megcsinálhatod a vámolás, de csak akkor ha forgalomba akarod helyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!