Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vidéken, kisebb városokban...

Vidéken, kisebb városokban miért nem megoldott a tömegközlekedés?

Figyelt kérdés
Az én városomban épp van tömegközlekedés, de olyan, hogy a legtöbb útvonalon óránként egy busz jár. Múltkor egyik ismerősöm mesélte, hogy az ő lakóhelyén nincs is egyáltalán semmilyen tömegközlekedési eszköz, pedig nem egy pici faluról van szó. Miért csodálkoznak, hogy minden második embernek autója van, ha vidéken egyszerűen nem is lehet máshogy megoldani a közlekedést? Például hogy boldogul az, aki olyan helyen lakik, ahol még egy helyijárat sincs? Mindenhová gyalog jár?
2016. ápr. 26. 17:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nincs rá igény. Bicikli, autó.

Még győrben is csak reggel és délután, munkába/iskolába jövet-menet látni olyan buszt ami majdnem tele van. A nap többi részében szinte üresen furikáznak.

2016. ápr. 26. 18:02
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

Az még ok lenne, hogy nincs helyi, de gyakran helyközi közlekedés sincs.

" Például hogy boldogul az, aki olyan helyen lakik, ahol még egy helyijárat sincs?"

Autó, még akkor is, ha pl vonattal mennél tovább szerezhetsz egy autót. Nálunk tele van Swift-el a település ilyen miatt.

A csodálkozást én sem értem amúgy.

De én még a helyközi, mely megáll pár helyen szolgáltatással is megelégednék, ha nem 06:00-20:00-ig tartana.

2016. ápr. 26. 18:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Szerintem lenne rá igény, mert egy autó fenntartása nem olcsó mulatság. Mit csinál az, aki nem engedheti meg magának? A bicikli max nyáron opció.
2016. ápr. 26. 19:06
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Pont hogy nincs rá igény, ha lenne, akkor lenne busz is.

"Miért csodálkoznak, hogy minden második embernek autója van"

Ez pont hogy nagyon is jó, és örömteli, ha minden második ember megteheti hogy autója legyen. A gazdag országokban is egy kéttagú családnál 3 autó szokott állni.

2016. ápr. 26. 20:47
 5/11 A kérdező kommentje:
És Magyarország gazdag ország? Én nem azt tapasztalom, hogy a környezetemben csak azoknak van autója, akik bőven megtehetik, hanem azoknak is, akiket csak a kényszer visz rá. Pl én is így vagyok vele. Ha különben nem kellene egy órát utaznom busszal munkába, biztos nem költenék havi 20 000 forintot autóra. Ezt a pénzt sokkal hasznosabban is el tudnám költeni.
2016. ápr. 26. 20:53
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Sajnálhatja.

De ez most full komoly. Senkit nem akarok megsérteni. Nekem is Swift-em van nettó 200 ezer feletti keresettel, mert amúgy bejárás vinné el a pénzem.

Lehet aláírást gyűjteni, írni a MÁV-nak, vagy a volánoknak semmit sem tesznek az ügy érdekében, még akkor sem, ha Kormánypárti! városok vezetői írnak.

"Nincs kocsi"

Nem véletlen, hogy a Jobbik a vidéki beágyazóadottságával vasúti mellékvonalakat közlekedést ígért be.

A mellékvonalakkal legnagyobb baj, hogy az emberek ilyenkor 5 tanyát látnak 5-5 fővel, a szemük előtt, amikor erről beszélnek, ezért túl könnyű szétszedni/bezárni őket, de valójában több nagyobb várost is összekötnek.

Bicikli amúgy nagyon durva mértékig alkalmazott, többször télen kerékpársáv nélküli főúton találkozhatsz velük.

Az a durva leginkább, hogy a busszal 1 óra, autóval fél óra távra lévő városba napi 2 alkalommal lehet eljutni autó nélkül, de természetesen 8 előtt nem, mert ahhoz pont nincs meg a csatlakozási lánc, még busz-vonat átszállással sem.

Ha van autód, hogy egy 10-20km-re lévő másik városba elmenj, akkor napi 16 járat van

2016. ápr. 26. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Nagyon örömteli, hogy mindenki 10 év körüli minijárgányokkal van...

Az autószerelőknek biztos az.

2016. ápr. 26. 20:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Nincs igény, ezért nincs.
2016. ápr. 26. 22:36
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

De hát miért lenne tömegközlekedés, ha nincs hozzá tömeg?

Nem indíthatnak egy buszt néhány emberért. Az óránkénti busz is elég, lehet hozzá igazodni.

És tényleg, kerékpárt használni még egészséges is, akárhány éves az ember. Kivéve zuhogó esőben.

2016. ápr. 28. 23:03
 10/11 anonim ***** válasza:
mert nincs tömeg.
2016. ápr. 28. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!